volg ons

Actueel

14e Avondwandelvierdaagse voor bewoners Hof van Blom

dinsdag 21 mei 2013

Voor de 14e keer hebben bewoners van Driezorg-locatie Hof van Blom meegedaan aan de avondwandelvierdaagse in Hattem. Dit jaar waren er opnieuw 28 deelnemers; allemaal in de rolstoel en geduwd door vrijwilligers. “Een hele organisatie, maar wat hebben ze allemaal weer genoten,” aldus Albertje Schipper, welzijnsmedewerker van de locatie.

Albertje: “Elke avond gingen ze op pad. De ene avond door de nieuwere wijken van de stad, waar de deelnemers zelf niet zo snel meer komen; de andere avond juist door ‘oude’ bekende buurten. Vooral deze buurten, zoals de Pannenkoekenkamp, spraken de deelnemers aan.” “Ik heb er buurvrouwen getroffen, die ik in jaren niet heb gezien,” vertelt één van de deelnemers stralend.

Een warm welkom: in de Hof van Blom èn in de stad
“Op twee avonden werden de deelnemers binnengehaald door muziek. Zo was er op dinsdag 14 mei muzikale medewerking van zanger Gerben Tijssen uit Wezep. Er werd uit volle borst meegezongen en de voetjes kwamen letterlijk van de vloer; zelfs de polonaise werd ingezet! Op woensdag konden we allen meezingen met accordeonist Arie Blok. Ook hier zat de stemming er goed in.

Op de laatste avond liet het weer ons iets in de steek: omdat de voorspellingen te slecht waren, hebben we de 5 kilometer-route niet gelopen. Wel zijn we achter het muziekkorps aangewandeld, voor het defilé door de binnenstad. Er waren bloemen voor de deelnemers, sommigen kregen zelfs armen vol en er stonden weer veel toeschouwers lang de route. Vervolgens nam de burgemeester, samen met de wethouders, het defilé af bij het stadhuis.

Terug in de Hof van Blom stonden de nodige hapjes en drankjes klaar. Ook hier kwam de burgemeester nog een klein toespraakje houden en alle vrijwilligers van de organisatie bedanken. Een mooie afsluiting van een fantastische week!”

Foto's van 14e Avondwandelvierdaagse voor bewoners Hof van Blom

14e Avondwandelvierdaagse voor bewoners Hof van Blom 14e Avondwandelvierdaagse voor bewoners Hof van Blom 14e Avondwandelvierdaagse voor bewoners Hof van Blom 14e Avondwandelvierdaagse voor bewoners Hof van Blom 14e Avondwandelvierdaagse voor bewoners Hof van Blom

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht