volg ons

Actueel

Aanvraag faillissement voor Kookplein B.V.

maandag 1 juni 2015

Update, woensdag 3 juni

Maaltijdservice geborgd bij Driezorg
Het faillissement voor Kookplein B.V. is dinsdag door de rechter uitgesproken. Vanmiddag heeft de curator de medewerkers van Kookplein geïnformeerd en medegedeeld dat ze per vandaag ontslagen zijn. Het noodscenario voor de maaltijdvoorziening is in werking gesteld, waardoor de maaltijdbezorging geborgd is. In deze fase worden de maaltijden bezorgd door een andere leverancier, namelijk Huuskes uit Enschede. De maaltijdverstrekking verloopt voorspoedig. Ook cliënten reageren tot nu toe positief. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Persbericht, maandag 1 juni

Voor Kookplein B.V. te Zwolle is faillissement aangevraagd. Dit pijnlijke, maar onvermijdelijke besluit moest worden genomen omdat Kookplein, maaltijdleverancier van onder andere Isala en Driezorg, al enige jaren structureel verlieslatend is.

De financiële problemen worden veroorzaakt door een dalende afzet van het aantal maaltijden, een te forse kostenstructuur en een sterk toenemende (markt)concurrentie. De aandeelhouders, Isala en Driezorg, en het management van Kookplein betreuren het zeer dat medewerkers van Kookplein, die zich met hart en ziel hebben ingezet, hun baan verliezen. Maar het was voor de beide aandeelhouders niet langer verantwoord om Kookplein financieel te blijven ondersteunen.

Kookplein heeft alle mogelijke opties om het financiële probleem op te lossen onderzocht. Eerdere maatregelen, zoals een reorganisatie, hebben helaas niet geleid tot een verbetering van de financiële resultaten. Ook is overleg gevoerd met andere mogelijke overname- en samenwerkingskandidaten, maar ook dat heeft helaas niet tot resultaat geleid. Een faillissementsaanvraag was daarom onvermijdelijk.

De medewerkers van Kookplein en de organisaties die maaltijden afnemen van Kookplein zijn inmiddels geïnformeerd. Patiënten en cliënten van deze organisaties kunnen blijven rekenen op een gegarandeerde maaltijdservice. 

« naar overzicht