volg ons

Actueel

Belevingstuin Driezorg-locatie Berkumstede bijna klaar!

vrijdag 11 november 2022

De Belevingstuin van woonzorgcentrum Berkumstede is bijna klaar. De crowdfundingsactie heeft tot nu toe €33.000 opgeleverd. Daarvoor is inmiddels de aanleg, het hekwerk en de betegeling gerealiseerd. Maar er is nog €17.000 euro nodig voor de inrichting van de Belevingstuin zoals bijvoorbeeld bomen, planten en beleefelementen. Geeft u mee aan de Belevingstuin Berkumstede?

Wat is een Belevingstuin?
Klaas van de Vlekkert is initiatiefnemer van de crowdfundingsactie en Coördinator Welbevinden van woonzorgcentrum Berkumstede, een locatie van Driezorg. Maar wat is eigenlijk een Belevingstuin?

Van de Vlekkert: “Een Belevingstuin is een tuin die speciaal is gemaakt voor ouderen met dementie. In de omheinde tuin worden vooral natuurlijke elementen gebruikt. Denk hierbij aan bomen, struiken, kruiden, bloemen, water, maar ook aan tast- en bewegingselementen, muziek, geluid en kunstvoorwerpen.

Voor mensen met dementie is zintuiglijke waarneming vaak een belangrijke manier om contact te maken met de wereld om hen heen. In de belevingstuin?worden ze geprikkeld om activiteiten te ondernemen, contact met anderen te maken, naar buiten te gaan en vrij te bewegen.” Nog €17.000 nodig De totale kosten voor de Belevingstuin bedragen €50.000. Van de Vlekkert: “Inmiddels is er al voor €33.000 gedoneerd en we zijn de donateurs enorm dankbaar dat ze zoveel hebben gegeven. Maar we komen nog €17.000 tekort. Ik realiseer me dat het dure tijden zijn. Maar als u het kunt missen, zou u dan misschien 5 euro willen geven? Door samen te geven, kunnen we voor de bewoners met dementie een hele mooie Belevingstuin maken.

Donateurs geven met hun gift de bewoners van Berkumstede met dementie meer leefruimte. Het voelen van de seizoenen, het horen en zien van de buitenwereld maakt dat zij ertoe doen. Want ook mensen met dementie hebben ons nog veel te bieden!” Maak uw gift over via NL36 RABO 0167 8987 44 t.n.v. St. Driezorg o.v.v. Belevingstuin Berkumstede. Kijk voor meer informatie op: www.driezorg.nl/tuin 

Foto's van Belevingstuin Driezorg-locatie Berkumstede bijna klaar!

Belevingstuin Driezorg-locatie Berkumstede bijna klaar! Belevingstuin Driezorg-locatie Berkumstede bijna klaar!

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht