volg ons

Actueel

Bewoners de Havezate ontvangen cheque van Driezorg en deltaWonen

vrijdag 27 augustus 2021

Dinsdag 24 augustus, tijdens de afsluitingsavond van het jeu-de-boules-zomerseizoen, ontvingen bewoners van woonzorgcentrum de Havezate in Zwolle een cheque van 2.000 euro van Driezorg en deltaWonen. Frank Kodden, bestuurder bij Driezorg en Martijn Sweitser, directeur Wonen bij deltaWonen overhandigden samen de cheque aan een aantal leden van de jeu-de-boules-club. Met het geld kan meubilair aangeschaft worden voor de spelers.

Actieve spelers
Met name de heer Kramer en mevrouw Hulsman, bewoners van de Havezate, hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor een mooie jeu-de-boules-baan. De heer Kramer: "We hebben een hele moeilijke periode achter ons. En we zijn nog steeds niet van het coronavirus af. We hebben hier een fantastische overdekte jeu-de-boules-baan. Die we, als we willen, dag en nacht zouden kunnen gebruiken en bij alle weersomstandigheden. En wat hebben we er veel gebruik van gemaakt. Want juist in deze tijd zijn we actief geweest. We zijn niet stil gaan zitten. We hebben steeds gedaan wat kon binnen de richtlijnen. De strepen hier aan de zijkant van de baan zijn de zichtbare maatregelen die we nemen", benoemd hij in zijn toespraak. "We zijn ontzettend blij dat de directie van Driezorg en deltaWonen hier aanwezig is om te kunnen zien hoe wij leven." De heer Kramer laat vervolgens zien waar het aan de baan nog ontbreekt: goed meubilair. Er staan wel stoelen, maar als je er op gaat zitten piept, kraakt en wiebelt het. Die hebben hun beste tijd gehad. Frank Kodden: "Toen ik eind 2019 bij Driezorg kwam heb ik de heer Kramer al snel ontmoet. Ik was toen al onder de indruk van zijn betrokkenheid en energie. Het is niet bij die ene ontmoeting gebleven. Ik heb regelmatig met hem gesproken. Hij heeft ontzettend zijn best gedaan om overal geld los te peuteren voor deze mooie jeu-de-boules-baan. Samen met Martijn Sweitser van deltaWonen overhandig ik graag deze cheque aan deze actieve spelers." 

Afsluiting seizoen: prijsuitreiking
De uitreiking van de cheque vond plaats tijdens de afsluiting van het jeu-de-boules-zomertournooi. De leden streden de hele zomer om de felbegeerde bokaal. Deze werd uitgereikt aan de winnaar. Het werd een gezellige avond waar de sfeer goed in zat. Onder andere door een optreden van de Zwolse zanger Jilles, ook wel ‘The Voice of Zwolle’ genoemd en een sketch door een aantal jeu-de-boules-leden.

Foto's van Bewoners de Havezate ontvangen cheque van Driezorg en deltaWonen

Bewoners de Havezate ontvangen cheque van Driezorg en deltaWonen

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht