volg ons

Actueel

Bijzondere samenwerking IVN en Driezorg

dinsdag 22 april 2014

Vierentwintig aspirant natuurgidsen en een handje vol docenten van IVN Zwolle begeleidden afgelopen zaterdag een kleine dertig bewoners van woonzorgcentrum De Venus tijdens een wandeling door Het Engelse Werk. “Het is echt een prachtige dag,” zegt Albertje Schipper welzijnsmedewerker van Driezorg.

In samenwerking met de werkgroep Groen voor Ouderen van IVN bedacht zij een uniek programma, waar zowel de bewoners van zorgcentrum De Venus als aspirant natuurgidsen van IVN baat bij hadden. “Ouderen zijn, net als kinderen, een belangrijke doelgroep voor IVN,” zegt Bernadet Edskes - van der Veen van IVN Zwolle. “Het is belangrijk dat aankomende gidsen tenminste één keer echt met deze doelgroep hebben gewerkt. Op deze manier kunnen eventuele vooroordelen worden weggenomen en kan men op basis van een daadwerkelijke ervaring kijken of werken met ouderen iets voor ze is. Daarbij is het natuurlijk heel mooi dat we tegelijkertijd de bewoners van woonzorgcentrum De Venus ook een mooie dag kunnen bezorgen.”

De wandeling door Het Engelse Werk duurde ongeveer een uur. De reacties waren van alle kanten erg positief. Ook bewoners reageerden enthousiast. Velen kwamen terug met een handje vol bloemen die op tafel werden gezet, tijdens de gezamenlijke lunch aan het einde van de ochtend.

Zowel Driezorg als IVN Zwolle zijn op zoek naar vrijwilligers die ouderen wat vaker een natuurbeleving willen meegeven. Mensen die interesse hebben kunnen zich melden bij Wietske van Santen, coördinator Groen voor Ouderen bij IVN Zwolle of bij Micha Baksteen, hoofd Welzijn van Driezorg. Mailadressen waarop deze personen te bereiken zijn, zijn gvo@ivnzwolle.nl en m.baksteen@driezorg.nl.

Foto's van Bijzondere samenwerking IVN en Driezorg

Bijzondere samenwerking IVN en Driezorg Bijzondere samenwerking IVN en Driezorg Bijzondere samenwerking IVN en Driezorg

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht