volg ons

Actueel

'Dag van de Mantelzorg' wordt dit jaar ‘Week van de Mantelzorg’

maandag 14 oktober 2013

De traditionele 'Dag van de Mantelzorg' wordt dit jaar een complete ‘Week van de Mantelzorg’. Van maandag 4 tot en met zondag 10 november worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor Zwolse mantelzorgers. Inschrijven kan tot en met zondag 20 oktober a.s..

‘Yes we care!’ Dat is het thema van de Dag van de Mantelzorg in 2013. Vrij vertaald: ‘Ja, wij bekommeren ons’. "Maar, niet alleen mantelzorgers bekommeren zich om hun naasten, ook anderen bekommeren zich weer om mantelzorgers. Om die reden worden er door diverse organisaties verschillende activiteiten georganiseerd. "In totaal gaat het dit jaar om ruim 40 stuks! Daarmee is het aanbod zo divers en omvangrijk, dat is besloten om een hele ‘Week van de Mantelzorg’ te organiseren. Een prachtig en groot evenement dus. Zeker als je bedenkt dat het normaliter één enkele dag beslaat,” aldus Nieske Huisman van Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!

Diverse workshops en activiteiten
De tientallen docenten en professionals van Deltion en Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio én BewustZwolle bereiden diverse workshops en activiteiten voor. Waaronder:

Doen, leren, kijken en bewegen bij Deltion
Het programma dat door Deltion en Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio wordt aangeboden bij Deltion (4 t/m 7 november) varieert van je eigen steigerhouten meubel maken tot koken à la Jonnie Boer van De Librije. Alle activiteiten bij Deltion zijn gratis.

Ontspanning, balans en bewustwording op de Belevingsdag
De Belevingsdag die wordt aangeboden door BewustZwolle in Praktijk Morrighan aan de Dr. Stolteweg 84-92 (10 november), bestaat uit activiteiten voor ontspanning, balans en bewustwording. Bijvoorbeeld voetreflexologie, voedingscoaching, massage en mandala tekenen. De Belevingsdag is grotendeels gratis; hier en daar wordt een vergoeding gevraagd. Mantelzorgers kunnen naast onbeperkte deelname aan de gratis activiteiten ook kostenloos aan één betaalde activiteit deelnemen.

Download hier het volledige programma Week van de Mantelzorg.

Aanmelden
Zwolse mantelzorgers* kunnen zich inschrijven tot en met zondag 20 oktober a.s. via www.mantelzorgzwolle.nl/weekvandemantelzorg. Op deze website is ook het volledige programma van de Week van de Mantelzorg weergegeven.

* Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, lichamelijk, psychisch of verstandelijk beperkte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur zorgt.

Samenwerkende partijen
Bij de organisatie van de Week van de Mantelzorg zijn de volgende organisaties betrokken: Gemeente Zwolle, Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, Mantelzorgadviesraad, MEE IJsseloevers, Mindfit, Driezorg, Zorgspectrum ’t Zand, Woonzorgconcern IJsselheem, Protestantse Gemeente Zwolle, InteraktContour en De Vogellanden, centrum voor revalidatie.

« naar overzicht