volg ons

Actueel

Dag van de mantelzorg

donderdag 6 november 2014

Als mantelzorger gaan uw tijd, energie en aandacht geregeld uit naar uw naaste met een ziekte, beperking of psychische klachten. Op zaterdagavond 8 november is het tijd voor uzelf! In het kader van de landelijke Dag van de Mantelzorg  is er een gezellige avond uit voor mantelzorgers in Zwolle. Oftewel, een avond met live-muziek, hapjes en drankjes, informatie voor mantelzorgers en een muzikaal theater-optreden van de Pauwergirls!

Het landelijke thema van de Dag van de Mantelzorg is dit jaar ‘Allemaal verhalen’. Streven is om de verhalen van mantelzorgers uit de taboesfeer te halen. Ook moeten de verhalen uit de praktijk onder het mom van ‘beleven is weten’ een tegengeluid bieden aan de cultuur van richtlijnen, protocollen en ‘meten is weten’. Kortom: de mens achter ‘de mantelzorger’ staat centraal. 

Datum, tijd en locatie
De Dag van de Mantelzorg is in Zwolle op:

  • Datum: zaterdag 8 november
  • Tijd: van 19.00 tot 22.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.45 uur) 
  • Locatie: Wijkcentrum De Bolder, Dobbe 29 in Zwolle. 
    De locatie is rolstoeltoegankelijk. Voor auto’s en fietsen is voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor deelname is aanmelding vereist; aanmelding is helaas niet meer mogelijk. 

Betrokken partijen
Bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg zijn de volgende organisaties betrokken: 
Gemeente Zwolle, Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, Driezorg, MEE IJsseloevers, Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgspectrum 't Zand, Mindfit, Protestantse Gemeente Zwolle, Mantelzorgadviesraad en de Vogellanden, centrum voor revalidatie.

« naar overzicht