volg ons

Actueel

Dank helden van de zorg een indrukwekkende dag

maandag 20 september 2021

Het zonnetje schijnt volop op woensdag 8 september als een team van Driezorg-collega’s in een Driezorg-bus vertrekt naar het nationale dank- en herdenkingsmoment van stichting Dank Helden van de Zorg.

We spreken Bianca Jansen, coördinator welbevinden van de Kievitsbloem na afloop van deze dag.  

Bianca vertelt: ‘Op zich al bijzonder genoeg om weer op pad te kunnen met collega’s. Dat is echt al lang geleden. We hadden geen idee wat we precies konden verwachten, dus we gingen er onbevangen heen.

We werden vorstelijk ontvangen in het prachtige bosrijke Brabantse Oisterwijk. Vanwege de coronaregels werden de plaatsen toegewezen. Gelukkig kregen wij een plek net onder de schaduw van een boom. Er waren 120 mensen uitgenodigd, maar door de ruime setting kreeg de dag een intiem karakter.

Verschillende medewerkers uit de zorg vertelden hun verhaal. Het bracht iedereen weer even terug naar die tijd, waarin alles op de kop stond door corona. De Kievitsbloem werd al vroeg door corona geraakt, we moesten alles nog uitzoeken. Wat was dat heftig!

Toen Anita Meijer het nummer begon te zingen van Tears in heaven (Erik Clapton red.) kwamen veel emoties los. 

Na afloop was er gelegenheid om na te praten. Ik sprak met iemand uit Limburg, die aangaf dat het werk dat we doen voor ons normaal is. En ook in coronatijd deden we wat gedaan moest worden. Dat is ons werk, zorgen. Op zo’n dag, als je weer terugblikt en praat over wat we hebben meegemaakt, dan besef je weer dat die tijd toch echt heel heftig was.’

Hoe gaat het nu op De Kievitsbloem? Bianca vertelt: ‘Bewoners hebben behoefte aan het het ‘normale leven’. Dat hebben ze zo gemist.

Foto's van Dank helden van de zorg een indrukwekkende dag

Dank helden van de zorg een indrukwekkende dag

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht