volg ons

Actueel

Deel je geluksmomentjes in de zorg - challenge!

dinsdag 30 november 2021

Wij hebben medewerkers bij Driezorg uitgedaagd om mee te doen aan de challenge: “Deel je geluksmomentjes in de zorg”. Juist nu, om elkaar te steunen en inspireren en trots te zijn op ons werk. Maak een positief geluid! 

Inspiratie
De challenge is al gestart, op initiatief van Saskia Westerhof. Hieronder lees je wat een mooie geluksmomenten zij en haar collega’s al hebben geplaatst: 

Saskia Westerhof, regieverpleegkundige
In de vroege ochtend binnen te lopen bij een bewoner en te worden ontvangen met de woorden " Ha meisje ben je daar? Wat fijn dat je er bent, ik heb zo naar je uitgekeken.
Alleen al feit dat ik meisje wordt genoemd (als vijftigjarige) maakt mijn dag helemaal goed! ???? ???? "Eenmaal zittend naast mevrouw op de stoel, zie ik haar glimlach, ze houdt mijn hand vast..."#geluksmomentjesindezorg #driezorg

Harriët Groenevelt, regieverpleegkundige
Als ik aan het werk ben loop ik met regelmaat even de huiskamer in. Een bewoner kijkt vrolijk op als ik binnenkom en zegt wat ben ik blij jou even te zien, het is alweer zolang geleden kom maar even zitten. Dit gebeurd ook als ik vaker op een dag binnen kom, heerlijk toch. Eenmaal zittend naast mevrouw op de stoel, zie ik haar glimlach, ze houdt mijn hand vast en samen hebben we het over van alles, de kleine mooie dingen in het leven.

Hier doe je het toch voor, het gevoel van blijheid, geborgenheid en er samen zijn voor elkaar.

Marieke Stijf - van Breugel, regieverpleegkundige
Geluksmomentjes. Collega regieverpleegkundige Saskia Westerhof schreef er al iets moois over op haar LinkedIn pagina. Vandaag had ik zo’n momentje waarbij zowel ik als de bewoner, moest grinniken. En om de uitdaging van Saskia aan te gaan, post ik het op LinkedIn.

Ik had een bloemetjesbroek aan, ik kom de afdeling op en de bewoner zit in de huiskamer. Meestal zwaai ik even en loop ik binnen. De bewoner zwaait terug en zegt, goh zuster moet je die bloemen ook water geven?

Deze bewoner had pretogen, een glimlach van oor tot oor en we moesten lachen. De bewoner sloot af met, oh heerlijk hè! Fijne dag! Ik liep met een enorm blij gevoel rond, wat is het toch mooi om in verbinding te zijn met de bewoners #geluksmomentjesindezorg #driezorg

#geluksmomentjeindezorg

Saskia Westerhof, regieverpleegkundige
Wat maakt dat ik ondanks de tekorten, de onzekerheid de drukte van alle dag, toch elke dag met plezier naar mijn werk ga? Dat zijn die kleine geluksmomenten in de zorg. Ik deel graag mijn geluksmoment van deze week. Tijdens het uitzetten van de medicatie bij een bewoner moest ik ook een Rivastigmine pleister op de bewoner haar rug plakken. Ze vroeg waar deze voor was waarop ik antwoordde dat hierdoor haar geheugen minder achteruit gaat. Nou zei mevrouw, dat is toch ook wat! Ze verzinnen de geweldigste dingen. Straks krijg ik nog een pleister opgeplakt waardoor ik weer verliefd wordt!?? #geluksmomentjesindezorg #driezorg

Ineke Brinkhof, recruiter
Wat een mooi bericht, Saskia! Ik sluit graag aan.. Ik werk niet in het primair proces, maar mijn "standplaats" is op een van de woonzorgcentra van Driezorg. Elke keer weer genieten hoe ze met elkaar aan de Rummikub zitten, gezellig thee drinken of lekker eten. Of benoemen dat er "vandaag veel jonge dames boven langslopen" (ik liep op de galerij). Het zit in de kleine dingen! Wie sluit er aan bij het initiatief van Saskia?

Carolien Meuleman, projectleider kwaliteit en beleid
“Door jouw geluksmomentje te delen bezorg je mij ook een geluksmomentje.”

Foto's van Deel je geluksmomentjes in de zorg - challenge!

Deel je geluksmomentjes in de zorg - challenge!

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht