volg ons

Actueel

Deltion, Calibris en Driezorg ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Wijkleerbedrijf

donderdag 13 juni 2013

Op 12 juni is hij officieel ondertekend: de samenwerkingsovereenkomst tussen Deltion, Calibris en Driezorg rond het Wijkleerbedrijf. De overeenkomst is onderdeel van het project ‘Wijkleerbedrijf Zorg voor Mekaar Zwolle-Noord’.

Kern van dit project is dat leerlingen aanvullende hulp en ondersteuning (dus: niet-geïndiceerde zorg) aanbieden in de wijk. Deze geleverde diensten – allen op het gebied van wonen, zorg en welzijn - dragen vervolgens bij aan:

  • de verhoging van de kwaliteit van leven;
  • de versterking van de zelfredzaamheid van mensen, voor zowel de hulpvrager als de hulpgever;
  • de leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk.

Plus: Werkervaring voor studenten
De ondersteuning wordt geboden door stagiairs (niveau 1 en 2), die een opleiding volgen in zorg en welzijn. Deze leerlingen zijn werkzoekenden met een (dreigend) (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Met de begeleiding die het wijkleerbedrijf hen biedt, kunnen de studenten werkervaring opdoen die aansluit bij hun opleiding.

1 december van start: welke collega-zorgaanbieders stappen nog meer in?
Doel is om op 1 december a.s. een klas van 16 leerlingen actief te hebben in de wijken Aa-landen, Dieze, Holtenbroek en Stadshagen en Westenholte. Op dit moment worden gesprekken gevoerd met diverse andere zorg- en dienstverleners, om te kijken of ook zij (op termijn) willen instappen.

Foto's van Deltion, Calibris en Driezorg ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Wijkleerbedrijf

Deltion, Calibris en Driezorg ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Wijkleerbedrijf

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht