volg ons

Actueel

Diploma voor studenten WijkLeerbedrijf Zwolle

dinsdag 20 januari 2015

Op dinsdag 3 februari a.s. neemt de eerste groep studenten van het WijkLeerbedrijf Zwolle het diploma in ontvangst. Daarmee is het eerste leerjaar van het wijkleerbedrijf een feit.

16 Studenten kregen de kans om in hun studiejaar relevante (werk)ervaring op te doen in de praktijk, aansluitend bij hun opleidingen Zorghulp of Helpende Zorg & Welzijn. Daarmee is het behalen van hun diploma niet alleen een enorme mijlpaal, maar ook een springplank naar werk of een eventuele vervolgopleiding.

De studenten hebben ervoor gezorgd dat bewoners uit de wijk een helpende hand kregen bij klussen die zij zelf niet meer kunnen doen, maar waarvoor geen thuiszorg mogelijk is. Daarmee vormde de inzet van de studenten eveneens een belangrijke bijdrage aan de zelfredzaamheid en participatie van wijkbewoners in Zwolle Noord.

Kortom, een mooi resultaat voor het wijkleerbedrijf, dat ook in 2015 een vervolg krijgt.

Meer weten? 
Het WijkLeerbedrijf Zwolle is een samenwerking tussen Deltion, Driezorg en Calibris. Voor meer informatie kunt u terecht op www.wijkleerbedrijf.nl/zwolle of een e-mail sturen naar zwolle@wijkleerbedrijf.nl.

« naar overzicht