volg ons

Actueel

Driezorg en Berkumstede mogelijk samen verder

vrijdag 28 juni 2013

Onlangs zijn de Raden van Toezicht en de Raden van Bestuur van Driezorg en Berkumstede een verkenning gestart naar mogelijke intensieve samenwerking c.q. fusie. Dit heeft geresulteerd in ondertekening van een intentieovereenkomst tussen beide partijen. De verkenning is een gevolg van de vele ingrijpende landelijke/ politieke wijzingen en bezuinigingen in de ouderenzorg.

Met een mogelijk samengaan hopen de beide organisaties nóg beter in te kunnen spelen op de zorg-/hulpvraag van de doelgroep: ouderen in de regio Zwolle. Daarnaast is er mogelijk efficiency-, effectiviteits- en kostenvoordeel te realiseren op gebied van ondersteuning en bedrijfsvoering.

Intentieovereenkomst ondertekend
Op 26 juni jl. hebben de wederzijde bestuurders de zogenoemde ‘intentieovereenkomst’ ondertekend. De komende maanden wordt onderzocht of een mogelijke samenwerking voor beide partijen - per 31 december 2013 - haalbaar en wenselijk is. Bij een positief resultaat zal aansluitend, d.w.z. per 1 januari 2014 het integratietraject van start gaan.

Over Driezorg & Berkumstede
Zorgorganisaties Driezorg en Berkumstede hebben beide tot doel: het verzorgen, verplegen, behandelen en begeleiden van cliënten, intramuraal en thuis, alsmede extramurale AWBZ, WMO en particuliere dienstverlening in de regio Zwolle. Aangezien beide organisaties actief zijn in dezelfde sectoren van zorg, ligt het voor de hand om hierin krachten te bundelen.

 

Foto's van Driezorg en Berkumstede mogelijk samen verder

Driezorg en Berkumstede mogelijk samen verder

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht