volg ons

Actueel

Driezorg Praathuizen geopend!

donderdag 30 april 2020

Goed nieuws voor de bewoners en familie van de verzorging- en verpleeghuizen van Driezorg. Maar liefst 5 Praathuizen worden in gebruik genomen. Op 30 april werd een van deze Praathuizen officieel geopend door Frank Kodden (Bestuurder Driezorg) William Dogger (wethouder Zwolle) en Casper van Dijk (Ronde Tafel 19 Zwolle). Een van de bewoners kon daarna direct het Praathuis uitproberen en dit beviel ontzettend goed. “Bedankt dat jullie mij hier heen hebben gebracht!” Het Driezorg Praathuis maakt het voor bewoners mogelijk om na meer dan 6 weken hun dierbaren weer in levende lijve te zien. 

De Praathuizen zijn ingericht op de locaties De Venus, Rivierenhof, Berkumstede, De Kievitsbloem en De Havezate. De afgelopen dagen is er door medewerkers van Driezorg in razend tempo op al deze locaties een fijne ruimte gemaakt. En dankzij steun van de Ronde Tafel 19 Zwolle, konden microfoonsets aangeschaft worden.

Ontmoetingsruimte

Het Driezorg Praathuis is een ruimte die speciaal is ingericht om ontmoetingen tussen bewoners en hun naasten mogelijk te maken. In een gezellig ingerichte ruimte kunnen bewoners en familie/mantelzorgers elkaar zien en met elkaar praten. Zij worden enkel door een glasplaat van elkaar gescheiden en kunnen gebruik maken van de aanwezige microfoons en luidsprekers. Een geweldige aanvulling op het beeldbellen en alle andere creatieve manieren van ontmoeten die we de afgelopen weken hebben gezien. 

 

Foto's van Driezorg Praathuizen geopend!

Driezorg Praathuizen geopend! Driezorg Praathuizen geopend!

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht