volg ons

Actueel

Driezorg sluit turbulent corona-jaar positief af

donderdag 3 juni 2021

Het jaar 2020 werd voor de Zwolse ouderenzorgorganisatie Driezorg, net als voor heel Nederland, getekend door de uitbraak van het coronavirus. Bij het presenteren van de jaarcijfers laat Driezorg zien dat ondanks deze crisis de organisatie in control is en de interne processen goed op orde heeft. Terwijl het virus toesloeg in Nederland en Driezorg ook niet ontzag, werd er keihard gewerkt aan goede kwaliteit van zorg, tevreden bewoners en cliënten en goede financiële resultaten. Bewoners en cliënten waarderen Driezorg met een ruime voldoende. Een 8,1 geven bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen de zorg van Driezorg en een 8,2 geven cliënten in de wijk aan Driezorg. Het boekjaar werd afgesloten met een positief resultaat van ruim 1,3 miljoen.

Turbulent jaar

Frank Kodden, bestuurder bij Driezorg: “2020 was een ongekend heftig en ingewikkeld jaar. We werden geconfronteerd met maatregelen die heel veel impact hadden op onze bewoners en cliënten. Het virus ging ook Driezorg niet voorbij. Voor alle betrokkenen zeer ingrijpend. Onze bewoners en cliënten hebben een kwetsbare gezondheid. Juist daarom vind ik het zo bijzonder en ben ik ontzettend trots dat we als organisatie onze veerkracht hebben getoond. Dat we onverminderd door zijn gegaan met het geven van aandacht, constant op zoek zijn geweest naar oplossingen en mogelijkheden. Het ongewone gewoon gedaan. Ook op momenten dat situaties heel moeilijk waren.” 

In de jaarcijfers van 2020 is naast het positieve resultaat te lezen dat de liquiditeit gelijk bleef (1,2%) en de solvabiliteit verder steeg naar 34%. Frank Kodden: “De overheid biedt de mogelijkheid om het deponeren van de jaarcijfers uit te stellen vanwege alle perikelen rondom corona. Daar hoefden wij geen gebruik van te maken. Ons controleproces is prima op orde waardoor zonder enige vertraging de jaarrekening op een goede manier kon worden afgerond.”

Volle kracht vooruit

Driezorg gaat op volle kracht vooruit. De organisatie staat voor grote uitdagingen in de regio. “We weten dat er in Nederland en ook in onze regio steeds meer ouderen wonen. Ouderen die te maken krijgen met dementie en andere zware zorgvragen. Daarnaast zien we dat er steeds minder mantelzorgers en opgeleide zorgmedewerkers zijn. We bereiden ons daar op voor door medewerkers op te leiden, slimme innovaties alle ruimte te geven en de samenwerking in de regio te zoeken.”

Bekijk hier de infographic van het Jaarverslag 2020

« naar overzicht