volg ons

Actueel

Driezorg werkt met herstelmaatregelen aan de toekomst

vrijdag 16 december 2016

Driezorg heeft een herstelplan opgesteld om de financiële problemen die zijn ontstaan
de baas te kunnen en om een nieuwe basis onder een duurzame toekomst te leggen.
De eerste herstelmaatregelen zijn vanaf september in gang gezet en hebben effect.
Nu heeft Driezorg in een herstelplan aangegeven welke organisatorische maatregelen worden genomen om de organisatie te vernieuwen en om aanvullende bezuinigingen te realiseren.
In totaal verwacht Driezorg ruim €5 mln. aan bezuiniging te realiseren. Inmiddels is reeds €3mln. aan bezuiniging gerealiseerd in 2016. Hiermee wordt Driezorg weer financieel gezond en is de continuïteit van de dienstverlening gegarandeerd. Ondernemings- en Cliëntenraad en de financiers ondersteunen de plannen.

Het herstelplan
Afgelopen week heeft Driezorg medewerkers, vrijwilligers en cliënten op de hoogte gebracht van de maatregelen van het herstelplan. De bezuinigingen van € 5 mln. brengen met zich mee dat er directe gevolgen zijn voor ca 21 fte vaste collega’s. Daar komen 8 fte nieuwe functies voor in de plaats. Al eerder was een stop op uitzendkrachten van kracht. Om de dienstverlening eigentijds te maken worden er daarnaast nieuwe functies ingesteld en wordt de organisatiestructuur aangepast.

Janita Gorte, directeur bestuurder, spreekt van een pijnlijke maar noodzakelijke ingreep. "Te lang heeft Driezorg diensten geleverd waar geen adequate financiering tegenover stond. Dat gaat nu knellen. Tegelijkertijd effent dit ook de weg om de organisatie en de dienstverlening op een nieuwe leest te schoeien. Dat proces was al gaande en wordt nu versneld". Zij heeft er volop vertrouwen in dat hierdoor Driezorg de goede en betrouwbare dienstverlener kan blijven die het al jaren voor de oudere inwoners van Zwolle en Hattem is.

Foto's van Driezorg werkt met herstelmaatregelen aan de toekomst

Driezorg werkt met herstelmaatregelen aan de toekomst

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht