volg ons

Actueel

Driezorglocatie Hof van Blom scoort boven gemiddeld in onderzoek Elsevier

donderdag 6 december 2012

Elsevier publiceerde in het decembernummer de uitslag van een onderzoek naar de beste verpleeghuizen in Nederland. Driezorglocatie Hof van Blom in Hattem scoorde boven gemiddeld in de rubriek verpleeghuizen en verzorgingshuizen. 

Op basis van openbare informatie vergeleek men de kwaliteit van de zorg in 1.719 verpleeghuizen, verzorgingshuizen en 823 organisaties voor thuiszorg. De verschillende instellingen zijn op vier punten beoordeeld: kwaliteit van leven, kwaliteit van zorgorganisatie, kwaliteit van de zorgverleners en kwaliteit/veiligheid van de zorg. Uit het onderzoek bleek dat Driezorglocatie Hof van Blom totaal boven gemiddeld scoorde. De locaties Arcadia, Rivierenhof en Fermate noteerde Elsevier als gemiddeld.

Elsevier gebruikte voor het onderzoek twee typen informatie, namelijk informatie van cliënten uit enquêtes volgens de methode van de Consumer Quality Index. Deze index is ontstaan op initiatief van verzekeraars. Verder gebruikten zij zogenaamde ‘zorginhoudelijke’ gegevens. Dit zijn gegevens die instellingen verplicht openbaar moeten maken bij de overheid. Uitgebreide informatie over dit onderzoek vindt u op: www.elsevier.nl/besteouderenzorg2012

 

« naar overzicht