volg ons

Actueel

Expositie in Woonzorgcentrum Fermate

dinsdag 12 november 2013

Van 6 december tot en 30 januari exposeren Bas Kool, Arianne Kool en Marianne Metzemaker in woonzorgcentrum Fermate. De officiële opening wordt verricht op 7 december, om 10.30 uur, door Karin Hernandez van Fantasietheater Kaleidoscoop uit Oene.

Over Bas Kool:
Bas Kool houdt zich al een aantal jaren bezig met het schrijven van haiku’s; korte gedichten van in principe resp. 5, 7 en 5 lettergrepen. Hij combineert de haiku vaak met natuurfoto’s, waarbij het de bedoeling is dat haiku en foto elkaar aanvullen of versterken.

Foto 1:
Frisse regenbui
strooit parels op bloemblaadjes
de geur van jasmijn

Foto 2:
Koude herfstmorgen
de eerste zonnestralen
verdrijven de mist

 Over Arianne Kool:
Arianne Kool werkte tot 1986 als keramiste in Kampen. Toen de reuma het werken onmogelijk maakte, ging zij zich meer toeleggen op de schilderkunst. Oorspronkelijk zijde-schilderen, later werkte zij voornamelijk met acryl, soms gecombineerd met andere materialen, zoals textiel, boomschors of zand. Zij schildert zowel naar de werkelijkheid als abstract, waarbij  kleuren en vormen een belangrijke rol spelen. Met haar schilderijen wil Arianne laten zien dat ondanks fysieke beperkingen nog veel te bereiken is.

Over Marianne Metzemaker: 
Als laatste exposeert Marianne Metzemaker in de vitrinekasten. Haar kunstwerken: gedichten. De leden van de expositiecommissie maakten een selectie voor de expositie. Eén daarvan is ‘telefoon’: 

Telefoon
Bel me op en laat wat horen
bel me op en praat met mij
alleen al jou stem te horen
maakt me al zo blij

Foto's van Expositie in Woonzorgcentrum Fermate

Expositie in Woonzorgcentrum Fermate Expositie in Woonzorgcentrum Fermate Expositie in Woonzorgcentrum Fermate Expositie in Woonzorgcentrum Fermate

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht