volg ons

Actueel

Fusie Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg een feit

maandag 6 januari 2014

Met het passeren van de akte bij de notaris, is de fusie tussen Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg formeel een feit. De fusie is een gevolg van de vele ingrijpende landelijke/politieke wijzigingen en bezuinigingen in de ouderenzorg.

“Reeds afgelopen zomer zijn de Raden van Toezicht en de Raden van Bestuur van Driezorg en Berkumstede een verkenning gestart naar de mogelijkheden voor verdergaande samenwerking c.q. fusie,” legt Wim Rave, directeur-bestuurder Driezorg, uit. “Waar dit in eerste instantie resulteerde in ondertekening van een intentieovereenkomst, is de afgelopen maanden onderzocht of een dergelijk samengaan - per 31 december 2013 - voor beide partijen daadwerkelijk haalbaar en wenselijk was. Dat bleek het geval. 

“Sterker: omdat beide organisaties actief zijn in dezelfde sector, de ouderenzorg, is het niet meer dan logisch om hierin samen op te trekken,” vervolgt Rave. Met deze fusie hopen we in de toekomst nóg beter in te kunnen spelen op de zorg-/hulpvraag van onze doelgroep. En dat we daarbij eveneens efficiency-, effectiviteits- en kostenvoordelen kunnen realiseren, is natuurlijk sowieso al een winst.” Op welke punten er nog meer winst te behalen valt, zal blijken tijdens het integratietraject, dat per 1 januari van start is gegaan.

Feestelijke bijeenkomst: Berkumstede 'onder de vlag' van Driezorg
Ter afsluiting van het voortraject was er op woensdag 8 januari een feestelijke bijeenkomst voor iedereen die - op welke wijze dan ook - betrokken was bij het formele samengaan. Met het hijsen van de eerste vlag in de nieuwe Driezorg-huisstijl, werd symbolisch stilgestaan bij het feit dat de locatie voortaan 'onder de vlag van Driezorg valt'.

Foto's van Fusie Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg een feit

Fusie Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg een feit Fusie Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg een feit Fusie Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg een feit Fusie Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg een feit Fusie Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg een feit Fusie Berkumstede, De Wissel Vastgoed en Driezorg een feit

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht