volg ons

Actueel

Gewoon Appeltaart op bezoek bij Hof van Blom

vrijdag 29 november 2013

In samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bakt Gewoon Appeltaart uit Hattem ambachtelijke appeltaarten. 'Een appeltaart zoals uw moeder of oma vroeger ook bakte,' zo staat op de website geschreven. Maar is dat wel zo?  Smaakt de taart inderdaad net zoals oma hem maakte? Gewoon Appeltaart besloot het te testen en vertrok met een grote stapel taarten naar woonzorgcentrum Hof van Blom in Hattem.

Eenmaal daar aangekomen werden we met open armen ontvangen. De cliënten van Gewoon Appeltaart werden uitgenodigd in de keuken om de appeltaart klaar te zetten op karren. Eén groep ging naar de recreatiezaal om de mensen die samen koffie drinken van taart te voorzien; een ander groepje ging mee naar de kamers van de bewoners, om daar een stuk taart te brengen.

Een veel gehoorde vraag was: “Wie is er jarig vandaag?’ Ook al was er niemand jarig, de taart werd met open armen ontvangen. Het spannende moment was daar: zouden deze lieve opa’s en oma’s de taart net zo lekker vinden als vroeger? JA! Er werd met smaak gegeten van de taart, er werden vergelijkingen gemaakt met taart van de bakkers van vroeger en nu. Maar de conclusie was duidelijk: de taart van Gewoon Appeltaart smaakt net zoals oma hem vroeger maakte!

Toen de taart op was, vertrok de organisatie met een voldaan gevoel weer naar de bakkerij. Een initiatief dat in de toekomst zeker wordt herhaald.

 

Foto's van Gewoon Appeltaart op bezoek bij Hof van Blom

Gewoon Appeltaart op bezoek bij Hof van Blom

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht