volg ons

Actueel

Goede Doelen Box in Turkse sferen

maandag 4 februari 2013

Goede Doelen Box in Turkse sferen

Lachende gezichten in de Goede Doelen Box van Zilveren Kruis Achmea, na afloop van de kwartfinale  bekerwedstrijd van PEC Zwolle tegen Heracles Almelo. Niet alleen omdat PEC Zwolle met 3-2 te sterk was voor de Almeloërs, maar vooral vanwege de opperbeste stemming van de gasten; dertig enthousiaste Turkse vrouwen.

Op uitnodiging van Driezorg waren vrouwen van de Stichting Turkse Ouderen Zwolle te gast. Voor deze groep oudere vrouwen van de eerste generatie gastarbeiders is het niet zo vanzelfsprekend om aan activiteiten binnen woonzorgcentrum Driezorg mee te doen. Zo ontstond bij welzijnsmedewerker Micha Baksteen het idee om een keer een speciaal uitje te organiseren voor deze groep. Hij zocht contact met Gea Luttels die, namens Zilveren Kruis, de activiteiten voor de Goede Doelen Box coördineert. En zo werd er een avondje voetbal voor de Turkse dames geregeld.

Het werd een hele belevenis! Vrijwel niemand was ooit bij een voetbalwedstrijd, laat staan in een voetbalstadion geweest. En dan ook nog te gast in een echte VIP-box, waar voorafgaand aan de wedstrijd nog snel een bezoekje werd gebracht door Mustafa Saymak. “De dames vonden het fantastisch”, vertelt Pia Bos, welzijnsmedewerkster bij Driezorg. “Eerst lekker genieten van een heerlijk buffet en daarna, voorzien van PEC Zwolle-sjaal, de tribune op. Bij elk doelpunt werd er volop meegejuicht. Helemaal geweldig.”

De dames werden nog enthousiaster toen een kwartier voor tijd ‘hun held’ Mustafa het veld in kwam. En ook al ontbrak bij de meeste gasten enige vorm aan voetbalkennis, het mocht de pret niet deren. Iedereen had een leuke avond en daar draait het om in de Goede Doelen Box.


Achmea Goede Doelen Box
Zilveren Kruis Achmea huurt een skybox in het stadion van PEC Zwolle. Deze zogenaamde ‘Goede Doelen Box’ wordt iedere thuiswedstrijd ingezet voor mensen die werkzaam zijn in de zorg en die het verdienen om eens in het zonnetje te worden gezet. Hierbij moet je denken aan de vele vrijwilligers en mantelzorgers. Maar ook cliëntgroepen van zorginstellingen komen hiervoor in aanmerking, zoals ouderen of mensen met een beperking. De gasten krijgen een compleet verzorgd avondje voetbal aangeboden met een hapje en een drankje.

Foto's van Goede Doelen Box in Turkse sferen

Goede Doelen Box in Turkse sferen

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht