volg ons

Actueel

Gratis vervoer en begeleiding naar seniorenprogramma stadsfestival

woensdag 27 augustus 2014

Tijdens het stadsfestival is er op vrijdagmiddag 5 september een speciaal programma voor senioren. Met diverse boeiende masterclasses, een muzikale ode aan Jules de Corte door studenten van conservatorium ARTEZ en een rondvaart door de binnenstad. Voor toegang, vervoer (ook voor rolstoelgebruikers) en begeleiding wordt - geheel gratis - gezorgd!

 In samenwerking met Stichting De Gasthuizen, Driezorg en IJsselheem is het nu ook mogelijk voor senioren die moeite hebben met het zelfstandig naar de binnenstad te komen, dit feest mee te maken. Zo wordt er deze middag gratis taxivervoer (ook voor rolstoelgebruikers) van en naar de binnenstad aangeboden. U kunt hiervoor in-/uitstappen bij één van de 13 opstaplocaties in de stad. Daarnaast zijn er tal van vrijwilligers bereid gevonden om u te begeleiden.

Programma
Om 13.15 uur gaan de vier masterclasses van start. Zo kunt u er bijvoorbeeld alles te weten komen over het poppenspel van theater Gnaffel, dansen op de zomerse klanken van salsamuziek of meezingen met de opera/operette van het Kameroperahuis. Liever meedoen met een wat rustiger activiteit? Dan is ‘het kleinste stadsmuseum van Zwolle iets voor u’: met door u zelf meegebrachte voorwerpen maakt Roy Huepert op het Rodetorenplein een heus stadsmuseum. Aansluitend kunt u - om 14.00 uur - genieten van de muzikale ode aan Jules de Korte, door studenten van het coservatorium Artez. En, om 15.00 uur vertrekt de rondvaart door de binnenstad (let op: beperkt aantal zitplaatsen).

Praktische informatie
Aanmelden: vóór 2 september a.s. via woonzorgcentrum Fermate, tel. (038) 468 66 40. Opstaplocaties zijn: ‘t Hoge Huis, Zonnehuis, Werkeren, Berkumstede/De Wissel, Rivierenhof, Arcadia, De Kievitsbloem, Molenhof, Parkzicht, De Venus, De Havezate, Fermate en de Nieuwe Haven. Eventuele consumpties ter plaatse zijn voor eigen rekening.

« naar overzicht