volg ons

Actueel

Historisch Café Zwolle-Zuid van start

dinsdag 19 maart 2013

Maandagmorgen 18 maart; de start van het Historisch Café in de Kievitsbloem. Een morgen vol verhalen en foto's over de geschiedenis van Zwolle-Zuid. Met als gastspreker: Siem van der Weerd (mede-auteur van 'Tussen stad en IJssel). 

Het Historisch Café is een fysieke ontmoetingsplek, waar wijkbewoners en vrijwilligers elke maand herinneringen, ervaringen en (beeld)materiaal kunnen delen. Jong en oud! Door het wijkverleden komen mensen laagdrempelig met elkaar in contact en wordt er ondertussen een verzameling foto’s en andere materialen aangelegd. Hier kunnen bijvoorbeeld (digitale) exposities uit volgen.

De volgende Historische Cafés in Zwolle-Zuid zijn op:
Datum:     15 april, 27 mei, 17 juni en 15 juli
Tijd:          start 10.00 uur
Locatie:    Woonzorgcentrum de Kievitsbloem, Patriottenlaan 3, Zwolle-Zuid

Het Historisch Café is een gezamenlijk initiatief van Historisch Centrum Overijssel en Driezorg.

Vrijwilligers gezocht
Houdt u van historie: van oude beelden en verhalen uit de wijk? En vindt u het leuk om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan onze Historische Cafés? Neem contact op met het Historisch Centrum Overijssel, tel. 426 63 00 (mevr. M. Steegmans).

Foto's van Historisch Café Zwolle-Zuid van start

Historisch Café Zwolle-Zuid van start Historisch Café Zwolle-Zuid van start Historisch Café Zwolle-Zuid van start Historisch Café Zwolle-Zuid van start

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht