volg ons

Actueel

Innovatie en technologie: de toekomst

dinsdag 7 juni 2022

Erhan Esen, wijkverpleegkundige

"We kunnen er niet omheen: Innovatie en technologie is onze toekomst en noodzakelijk om ook in de toekomst goede zorg te kunnen blijven leveren." vertelt Erhan.

"De visie op onze zorg gaat over aandacht, betrokkenheid en verbinding. Hier zetten we ons elke dag voor in, maar door het afschalen van de zorg kunnen wij het niet altijd meer even goed realiseren. Zoals ook tijdens code zwart zien we dat er pijnlijke afspraken moeten worden gemaakt met cliënten. Technologische ontwikkeling is daarom enorm belangrijk, hoe kunnen we het gat dichten?"

Erhan is zelf ook erg enthousiast over hoe Driezorg bezig is met dit onderwerp. "Ik vind het mooi om te zien dat Driezorg innovatie en technologie hoog heeft staan. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het werken met Medido, het gebruik maken van de compaan (zie video hieronder) en onze samenwerking met de Technologie & Zorg Academie (TZA). We zijn er nog niet, maar we maken een plan van aanpak zodat we een visie, vanaf clientniveau en vanaf medewerkersniveau kunnen vormgeven."

Technologie & Zorg Academie

De TZA is een regionale zorgacademie, actief in zeven regio's. Driezorg is sinds begin dit jaar aangesloten bij regio IJsselland. De TZA begeleidt bij bewustwording, adoptie en acceptatie van zorgtechnologie in de praktijk met als doel de werkdruk van medewerkers in de zorg te verminderen en ervoor te zorgen dat mensen met een zorgvraag zo zelfstandig en prettig mogelijk kunnen leven.

"De TZA bestaat eigenlijk uit twee onderdelen," vertelt Erhan. "Je hebt het LivingLab en de Academie. In het LivingLab biedt de TZA aan professionals en studenten een omgeving om slimme, technologische producten uit te proberen en te ervaren. Je kunt dan ook gebruik maken van de probeerservice. Zo kun je een product testen en bekijken wat het beste bij een client, maar ook bij de organisatie past. Daarnaast is er de Academie. Voor (zorg) professionals en studenten is de Academie van TZA IJssel-Vecht een plek om kennis te maken met zorgtechnologie. Via inspiratie/kennissessies, online modules en themabijeenkomsten blijf je bij op het gebied van technologie in de zorg. Hier hebben we contact met artsen, digicoaches, ergotherapeuten, fysiotherapeuten e.d. zodat we ervaringen van elkaar kunnen meenemen, we maken gebruik van elkaars expertise."

Driezorg heeft hierin ook al de samenwerking gezocht met Zonnehuisgroep IJssel-Vecht vertelt Erhan, "Samen met collega's Rogier van Noordenburg (Manager Innovatie & Technologie) Clemens Roffel (Wijkverpleegkundige) en Wilco Wobben (Regieverpleegkundige) en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht zijn we nu regelmatig aan het brainstormen over de het inzetten van technologie zodat we toekomstgericht kijken waar en hoe we dit het beste kunnen doen."

VIDEO COMPAAN

Foto's van Innovatie en technologie: de toekomst

Innovatie en technologie: de toekomst Innovatie en technologie: de toekomst

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht