volg ons

Actueel

LAB1870 zoekt muzikaal en zangtalent!

maandag 16 februari 2015

LAB1870, een muzikaal experiment tussen jong en oud, is op zoek naar muzikaal en zangtalent onder jongeren t/m 18 jaar en senioren vanaf 70 jaar! Na het grote succes van de afgelopen twee edities, zal er vanaf maart een nieuwe versie worden gestart. De insteek is om jongeren en ouderen samen te brengen in de setting van een muzikaal avontuur. Oftewel, laten zien dat ouderen en jongeren prima kunnen samenwerken en dat beide generaties samen tot veel in staat zijn. LAB1870 is een initiatief van het Van der Capellen scholengemeenschap, Meander college, Driezorg, poppodium Hedon en Glimlachproducties.

Sommige jongeren zijn op zoek naar een bijzondere muzikale uitlaatklep; ouderen daarentegen hebben soms jaren geleden hun muziekinstrument ‘in de wilgen gehangen’. In LAB1870 worden beide groepen uitgedaagd om hun muzikaliteit weer op te pakken. Het plezier dat gedurende het proces ontstaat èn het avontuur om straks met elkaar op het podium te staan, is de basis voor de inspiratie van zowel jong als oud.

 Optredens voor publiek
Bedoeling is om, tijdens het vijf maanden durende project, minimaal vijf shows te doen voor publiek. De optredens zijn onder andere op scholen, in woonzorgcentra en andere speciale locaties, zoals de vrouwengevangenis en het Seniorenfestival – als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Overijssel - op 5 mei, op locatie Nooterhofpark in Zwolle. Voor onder andere het realiseren van deze optredens is de organisatie nog volop bezig met fondsen- en sponsorwerving.

Professionele begeleiding van koor en band 
Zowel koor als band staan onder professionele begeleiding van muziekdocent Wouter de Goeij, van onder andere popschool Grandesco. Naast de individuele thuisopdrachten zijn er eveneens wekelijkse gezamenlijke oefenmomenten. In eerste instantie zullen koor en band aparte begeleiding krijgen. De repetities voor het koor zullen plaatsvinden op maandagen van 15.30 uur tot 17.00 uur in woonzorgcentrum Fermate in Holtenbroek. De bandrepetities zijn op vrijdagen van 17.00 uur tot 18.30 uur in de Van der Capellen Scholengemeenschap. Op den duur zullen koor en band worden samengevoegd en repeteren op de genoemde vrijdagen.

Meedoen met LAB1870? 
Wilt u of jij ook meedoen met LAB1870? Meld u/je dan vóór 5 maart a.s. aan bij de balie van de Van der Capellen scholengemeenschap (Jennifer Diepman), de recepties van alle Driezorg-locaties of via de website www.lab1870.nl. Bellen kan ook naar de coördinator van het project, dhr. Richard Jongetjes (Glimlach Producties), tel. 06 – 10 51 41 01.

Foto: Eva Posthuma

Foto's van LAB1870 zoekt muzikaal en zangtalent!

LAB1870 zoekt muzikaal en zangtalent!

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht