volg ons

Actueel

Landelijk initiatief: Stap ook op de tandem voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer

dinsdag 7 april 2015

In het weekend van 19 en 20 september 2015 is de vierde editie van de tandemtocht 2bike4alzheimer. Nieuwe teams en deelnemers zijn van harte welkom!

2bike4alzheimer is een fondswerfactie in de vorm van een non-stop estafette tandemtocht. Deelnemers die zelf geen Alzheimer-patiënt zijn, zetten zich sportief in om onderzoek naar Alzheimer mogelijk te maken. In 24 uur fietsen de deelnemers op hun tandems 400 kilometer door Nederland. De tandem staat hierbij symbool voor de ziekte: wie achterop zit, heeft zelf geen regie en is afhankelijk van de bestuurder. Dit is wat Alzheimer-patiënten ook dagelijks ervaren. De tocht duurt 24 uur. Immers, de ziekte bepaalt ook 24 uur per dag het leven van de patiënt én zijn/haar omgeving.

 Waarom deze fondswerfactie?

Bijna iedereen kent wel iemand die lijdt aan een vorm van dementie. Nog te weinig mensen kennen echter de impact van de ziekte. Om die reden wil de 2bike4alzheimer tandemtocht in samenwerking met Alzheimer Nederland aandacht vragen voor de ziekte en tegelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek.

Streefbedrag 2015: € 150.000,- 

Afgelopen jaar deden er 34 enthousiaste teams mee en bracht de actie maar liefst een bedrag op van € 89.123,- . Dit succes smaakt naar meer! Dit jaar gaat de organisatie voor 50 teams en is het streefbedrag €150.000,-. Nieuwe teams zijn dan ook van harte welkom!

Voor aanmelden of meer informatie over dit evenement, ga naar: www.2bike4alzheimer.nl.

« naar overzicht