volg ons

Actueel

Movie on wheels: bioscoopmiddag voor mindervaliden

donderdag 31 oktober 2013

Odeon De Spiegel Theaters en Driezorg houden Movie On Wheelsdinsdag 5 november in samenwerking met Tour d’Scoot en de Zwolse Scootmobiel Club, een bioscoopmiddag voor mindervaliden, onder de titel ‘Movie On Wheels’. “Het gaat om meer dan alleen de film,” zegt Ineke Schoenmakers van Driezorg.”

Plezier en verbinding zijn minstens evenbelangrijk”, zegt de initiatiefneemster. “Lekker onderuitzakken in een bioscoopstoel is voor scootmobielers en andere mindervaliden niet vanzelfsprekend. Al zijn er altijd mogelijkheden om bestaande bioscopen te bezoeken, vaak worden er toch belemmeringen ervaren. Vandaar dit initiatief om letterlijk de drempels weg te nemen voor deze doelgroep,” aldus Schoenmakers.

Ruim acht jaar geleden is er in poppodium Hedon een drive-in bioscoop. Door een aangepaste programmering van theater Odeon ontstaat er nu een dergelijk initiatief. Bedoeling is om in nauwe samenwerking met Odeon De Spiegel Theaters en de twee Zwolse scootmobielclubs, een maandelijkse bioscoopmiddag te organiseren voor deze doelgroep.

“Driezorg en Odeon De Spiegel Theaters DS werken al geruime tijd samen in het stimuleren van theaterbeleving onder senioren,” vat Schoenmakers samen. “Dit doen we onder andere vanuit de Zilveren Ladder, een project waarbij we met een commissie van acht senior vrijwilligers mooie theatervoorstellingen kiezen waarbij we deelnemers naar het theater begeleiden met vervoer en persoonlijke begeleiding. Daarnaast starten we binnenkort ookmet het programmeren van professionele voorstellingen in Zwolse woonzorginstellingen. Odeon De Spiegel Theaters staat altijd open voor een samenwerking met maatschappelijke organisaties uit de stad, vandaar dat we het aanbod kunnen uitbreiden met Movie On Wheels.”

Naast Odeon De Spiegel Theaters en Driezorg zijn ook twee Zwolse scootmobielclubs - Tour d’Scoot en de Zwolse Scootmobiel Club van respectievelijk Driezorg en WIJz - betrokken bij de organisatie en uitvoering van de middagen.“Wij vinden het belangrijk dat er meer van dit soort initiatieven met doelgroepen samen worden georganiseerd, onze rol moet vooral ondersteunend zijn. Met elkaar zijn we dan tot mooie dingen in staat. En nu maar hopen dat het weer geen roet in het eten gooit. Al kunnen we misschien iets regelen met sneeuwkettingen, als dat nodig is”, lacht Schoenmakers.

Aanmelden is niet nodig
Movie On Wheels wordt gehouden op dinsdag 5 november in Odeon aan de Blijmarkt. Getoonde film: Intouchables. De zaal is open om 14.00 uur; de film start om14.30 uur. Kosten: 5 euro inclusief koffie/thee en begeleiding. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie via tel. 038 – 453 67 11, vragen naar Ineke Schoenmakers.

« naar overzicht