volg ons

Actueel

Nieuwe directeur-bestuurder voor Driezorg

woensdag 30 september 2015

Vanaf 9 november a.s. is mevrouw Janita Gorte de nieuwe directeur-bestuurder van Driezorg. Haar belangrijkste taak is de organisatie aan te sturen bij het realiseren van de nieuwe strategische koers.

“Met deze aanstelling zetten we een belangrijke stap om de organisatie toekomstbestendig te maken,” aldus Ellen Kruize, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Een nieuwe directeur-bestuurder zorgt voor zekerheid en stabiliteit. Een basis die nodig is, om verder te kunnen bouwen aan de nieuwe strategische koers.  Met haar ruime kennis en ervaring, zoals opgedaan bij onder andere KwadrantGroep, IJsselheem, Palet, TSN Thuiszorg Groningen, Stichting Philadelphia Zorg, Baalderborg en Zorgverzekeraar Achmea, kan Janita Gorte daarin veel voor Driezorg betekenen.“

Nieuwe strategische koers: zorg anders organiseren
“De nieuwe koers is noodzakelijk om ook op lange termijn beter het hoofd te kunnen bieden aan de landelijke veranderingen in de ouderenzorg en de strengere toetsingen van onder andere de inspectie. Om dit te realiseren gaat Driezorg de zorg anders organiseren. Bijbehorende plannen zijn afgelopen week aan de medewerkers gepresenteerd. Eind deze week en begin volgende week worden ze nader mondeling toegelicht aan cliënten, eerste contactpersonen en vrijwilligers. We realiseren ons dat deze plannen ingrijpend zijn, zowel voor cliënten als voor medewerkers. Ze zijn echter wel nodig om de kwaliteit van zorg te verbeteren en om aan de steeds complexer wordende zorgvraag van cliënten te voldoen.” 

Foto's van Nieuwe directeur-bestuurder voor Driezorg

Nieuwe directeur-bestuurder voor Driezorg

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht