volg ons

Actueel

Ontdek Dieze-Oost! Diezelied, Arcadiamarkt, Diezerwandeling/Diezespoort en uitzicht over de wijk

dinsdag 10 september 2013

Wilt u kennismaken met de Zwolse wijk Dieze-Oost? Op vrijdag 20 september a.s. bent u van 10.00 tot 14.00 uur van harte welkom voor een unieke gratis rondgang door de wijk. Begin-, midden- en eindpunt van de rondgang is Driezorg-locatie woonzorgcentrum Arcadia, aan de Hogenkampsweg 150.

In Arcadia begint deze bijzondere dag om 10.00 uur, met de presentatie van het nieuwe Diezelied. Vervolgens is er tot 14.00 uur gelegenheid om de gezellige Arcadiamarkt te bezoeken. Op deze markt bieden bewoners van de locatie diverse tweedehands en zelfgemaakte spullen aan en zijn enkele ondernemers uit de wijk vertegenwoordigd.

Diezerwandeling/Diezespoort; route door de wijk
Intussen presenteert Huis van Vriendschap een wandelroute door de wijk. Deze route start bij het woonzorgcentrum, om: 10.15 uur  -  11.15 uur  -  12.15 uur - 13.15 uur. Onder leiding van een gids bezoekt u verschillende historische/wetenswaardige plekken in de wijk. Onderdeel van de route is onder andere een eenmalige mogelijkheid om vanaf het dak van Arcadia te genieten van het uitzicht over Zwolle. Voor geïnteresseerden die minder mobiel zijn is een alternatief beschikbaar, in de vorm van de Diezespoort. Dit treintje, dat door de wijk dezelfde route volgt, vertrekt om:
10.15 uur   -  10.45 uur  -  11.15 uur  -  11.45 uur  -  12.45 uur  -  13.15 uur  -  13.45 uur.

Ontdek Dieze Oost! wordt mede mogelijk gemaakt door Huis van Vriendschap en woonzorgcentrum Arcadia. Beide organisaties vinden elkaar in het doel mensen te verbinden, zowel in de wijk als in stad. Daarnaast is er praktische ondersteuning van studenten van de Gereformeerde Hogeschool Zwolle.

Foto's van Ontdek Dieze-Oost! Diezelied, Arcadiamarkt, Diezerwandeling/Diezespoort en uitzicht over de wijk

Ontdek Dieze-Oost! Diezelied, Arcadiamarkt, Diezerwandeling/Diezespoort en uitzicht over de wijk

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht