volg ons

Actueel

Open Dag Arcadia en de Terp 10 november

donderdag 26 oktober 2017

Op  10 november van 14.30 tot 16.30 uur houden Driezorg locatie Arcadia en de Terp van Wijz open dag. U bent van harte welkom om te komen kijken naar wat de locatie allemaal te bieden heeft en om sfeer te proeven. Ook zijn er rondleidingen door het gebouw en kunt u een appartement bekijken.

“Wonen op grote hoogte, even wennen maar al snel vertrouwd.”

Dat zegt mevrouw van Assen. Zij woont op de 12e etage van Arcadia. “Er zijn genoeg winkels in de buurt en bij Arcadia is van alles te doen”. Mevrouw Van Assen is er druk mee: “Ik doe mee aan handwerken, kaarten maken, klaverjassen, rummikub”. Samen drinken de bewoners elke dag een kopje koffie in de Soos van Arcadia. “Ter viering van ons 60-jarig huwelijk hebben we daar ook gezellig taart gegeten”. Het echtpaar heeft alleen wat huishoudelijke hulp. “Ik kook nog gewoon zelf en samen redden we ons goed”, aldus mevrouw Van Assen. Voor haar man is zijn scootmobiel onmisbaar. “Zonder zou ik veel minder bewegingsvrijheid hebben”. Thuis is volgens mevrouw Van Assen een eigen huishouden hebben. “Kijk, er is weliswaar geen schuur of tuin, maar wel een balkon en veel groen in de wijk”. En er is nog meer, vindt ze. “Wonen bij Arcadia is inclusief koffie en thee en er is altijd wat te doen”. De persoonsalarmering geeft mevrouw een veilig gevoel. “Als er bijvoorbeeld iets is met mijn man, druk ik gewoon op een knopje en vraag om hulp”. Het echtpaar is blij met de servicecoördinatoren Jennie en Jack,  dat gaat heel goed”.

Arcadia heeft meer te bieden. Richard Hop is beheerder van De Terp. Dat is het deel van het Arcadia gebouw waar WijZ activiteiten organiseert. Hij vindt het een fijne locatie.” We liggen heel centraal in de wijk, naast alle voorzieningen. Het gebouw heeft historie en het is hier een prettig bij elkaar komen van ouderen uit heel Zwolle en bewoners uit Arcadia. Al deze mensen komen hier voor hun eigen reden. Zo hebben we veel vaste gasten voor ons  restaurant, onze dagbesteding, maar ook al onze andere activiteiten. We bieden voor iedereen wat wils in activiteiten en maaltijden. Ons doel is dat mensen mee kunnen blijven doen. Dat doen we in de Terp onder andere met ongeveer 20 vrijwilligers. Maar daarnaast kan men ook terecht voor bijvoorbeeld de Sociale Raadslieden die kunnen ondersteunen bij formulieren en allerlei aanvragen. In de Terp wordt veel georganiseerd omdat het centraal ligt. Van biljartvereniging en kaartclub, maar ook rollatorwandelen en bingo. Pas geleden zijn we begonnen met het Oogcafé voor slechtzienden. We zijn continu bezig met ons aanbod aan te laten sluiten bij de behoefte. Er zijn geen parkeerproblemen. Ook prettig voor mensen die op bezoek komen. Bewoners van Arcadia kunnen binnendoor. Prettig als het regent“.

Herma Handstede verhuurt voor Driezorg de woningen. “De appartementen zijn mooi ruim en je woont er zelfstandig, maar dan met een dikke plus want bewoners van Arcadia hebben het voordeel dat ze gebruik kunnen maken van de voorzieningen van de locatie, van Wijz (de Terp) en de zorg en service coördinatie dichtbij  hebben van Driezorg.  Dat biedt zekerheid voor bewoners en voor hun familie. Het is de moeite om eens een keer te kijken tijdens de open dag”. 

Direct zien wat er te huur is? Klik dan hier

Foto's van Open Dag Arcadia en de Terp 10 november

Open Dag Arcadia en de Terp 10 november

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht