volg ons

Actueel

Open dag Westenhage 29 juni

woensdag 21 juni 2017

Op 29 juni van 10.00 uur tot 12.00 uur organiseert Driezorg een open dag op Westenhage (Voorsterweg 44-001). U kunt informatie over wonen op Westenhage krijgen en een rondleiding. Er zijn een aantal appartementen te bezichtigen die per direct te huur zijn. Het is prettig wonen op Westenhage. In onderstaand artikel leest u er meer over.

Thuis op Westenhage

‘Blij met nieuwe ruime kamer’ Dat is de kop 5 jaar geleden kort na de opening van Woonzorgcentrum Westenhage. De ervaringen van toen en van de huidige bewoners zijn nog steeds hetzelfde. “Ik heb een ruim appartement met balkon. De ruimtes zijn toegankelijk voor mijn rollator, geen drempels en er zijn ruime doorgangen”. Aldus mevrouw Spanhak.

Ze woont sinds 2014 naar volle tevredenheid in Westenhage. Mevrouw is trouwe deelneemster aan de georganiseerde activiteiten. Sinds kort maakt ze ook gebruik van de zorg. “Het gevoel van thuis zijn is voor mij dat ik mijn zelfstandigheid nog heb. Ik kan doen wat ik leuk vind, wanneer ik er zin in heb. Het is belangrijk om bezig te blijven, dan blijf je ook positiever in het leven”.

In het Driezorg Grand Café in Westenhage is met ondersteuning van vrijwilligers en samenwerkingspartijen als Wijz, Rode Kruis, vrienden van WEW en nog veel meer partijen, van alles te doen”, zegt Helma van Iersel. Helma van Iersel is service coördinator bij Westenhage en daarmee het vertrouwde gezicht en aanspreekpunt voor bewoners. “Wonen in Westenhage betekent rustig wonen dichtbij de natuur en toch met alle voorzieningen voorhanden. In ons Grand Café kan iedereen terecht voor een kop koffie of thee en een praatje, dat voelt vertrouwd en gezellig”.

Ook Herma Handstede hoort positieve reacties van nieuwe bewoners. Zij is vast gezicht bij toewijzing van de 650 zorgwoningen die Driezorg toewijst aan nieuwe bewoners, waaronder dus voor Woonzorg Nederland, de eigenaar van locatie Westenhage. “We hebben altijd persoonlijk contact en staan klaar om informatie te geven en een huisbezoek te plannen. Samen spreken we uitgebreid over de situatie en de mogelijkheden. Bij Driezorg huurt u niet alleen, maar sluit u ook een Zorgserviceovereenkomst (ZSO) af. U krijgt dan extra services waardoor u langer zelfstandiger kunt wonen en die bijdragen aan uw woonplezier. Zoals alarmering, welzijnsactiviteiten, gebruik ontmoetingsruimte(n) en een servicecoördinator of coördinator welbevinden”.


Lees het volledige ervaringsverhaal van mevrouw Spanhak hier.

Foto's van Open dag Westenhage 29 juni

Open dag Westenhage 29 juni

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht