volg ons

Actueel

Opening eetcafé De Balie in Fermate

maandag 13 januari 2014

ZWOLLE - De RIBW Groep Overijssel en Driezorg hebben hun krachten gebundeld rondom eetcafé De Balie. Op dinsdag 14 januari wordt in de Driezorg-locatie Fermate de nieuwe locatie van De Balie officieel geopend. Tijdens deze opening zal de samenwerkingsovereenkomst tussen RIBW en Driezorg ondertekend worden.

Aansluiten in de wijk en samen met wijkbewoners activiteiten ondernemen is het doel van de samenwerking. Het eetcafé is hier een voorbeeld van. Elke dinsdag en vrijdag kunnen belangstellenden vanaf 18.00 uur aanschuiven voor een heerlijke en gezonde driegangen maaltijd. En dat voor de prijs van slechts 4,50 euro per keer. Wel dient men zich van tevoren op te geven. Daarnaast organiseert het Balie-team eenmaal per maand een inspirerende en gezellige culturele activiteit.

Driezorg biedt wonen, welzijn en zorg aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking of stoornis in het autistisch spectrum. De organisatie heeft 11 locaties in verschillende wijken in Zwolle en Hattem. Er zijn ca. 1.000 medewerkers in dienst die zorg bieden aan ca. 1.850 cliënten. Daarnaast zijn er ca. 850 vrijwilligers actief.

De RIBW Groep Overijssel staat voor Regionale Instelling voor Begeleiding bij Wonen Werken en Welzijn in Overijssel. Ongeveer 800 medewerkers begeleiden ruim 2000 cliënten met een psychische beperking. Een wijkgerichte aanpak vindt de RIBW erg belangrijk, want meedoen in de samenleving begint dichtbij, vanuit de plek waar de cliënt woont en leeft. www.ribwgo.nl.

« naar overzicht