volg ons

Actueel

Professionele alarmopvolging in de nacht wordt regionale samenwerking

donderdag 24 maart 2022

Wanneer er ‘s nachts thuis iets mis gaat, kunnen cliënten met behulp van personenalarmering direct hulp van Driezorg inschakelen. Maar wie moet er worden ingeschakeld bij nood? De (professionele) wijkzorg of toch liever je eigen zoon of dochter of een andere bekende? Vanaf nu kiezen cliënten zelf wie wordt ingeschakeld en regelt Driezorg de juiste opvolging in geval van nood. 

Dat cliënten nu zelf kiezen valt samen met de overgang naar de regionale samenwerking in de nacht, zie voor meer informatie over deze samenwerking het bericht ‘Samenwerking Acute Verpleegkundige Nachtzorg’ van vrijdag 14 januari 2022. Dit bleek het moment om cliënten deze keuze te bieden. Veel mensen hebben de wens voor personenalarmering, maar willen wel zelf kiezen of een hulpverlener of een bekende moet worden ingeschakeld. 

Alle cliënten die personenalarmering bij Driezorg hebben, zijn hier de afgelopen tijd over geïnformeerd en worden uitgenodigd om een keuze tussen de twee soorten alarmopvolging te maken. De wijkverpleegkundigen staan voor hen klaar bij vragen en begeleiding in het overgangsproces.

Langer thuis met personenalarmering
Personenalarmering helpt om mensen langer thuis te laten wonen. Wanneer er onverwacht hulp nodig is, bijvoorbeeld bij vallen of benauwdheid, kan direct hulp worden ingeschakeld middels een alarmknop. Een geruststellende gedachte voor zowel de gebruiker als de familie. Driezorg biedt deze vorm van alarmering aan mensen die thuis zorg nodig hebben aan. Kijk voor meer info op https://www.driezorg.nl/nl/personenalarmering/ 

 

Foto's van Professionele alarmopvolging in de nacht wordt regionale samenwerking

Professionele alarmopvolging in de nacht wordt regionale samenwerking

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht