volg ons

Actueel

Project: aandacht voor ouderenmishandeling

dinsdag 17 december 2013

In 2013 hebben Kadera aanpak huiselijk geweld en de GGD IJsselland het project ‘Ouderenmishandeling’ uitgevoerd. Een project in opdracht van de gemeente Zwolle.

Ouderenmishandeling is een onderwerp dat de aandacht verdient. Hoewel het vaak voorkomt, is er toch nog maar weinig over bekend. Het woord ‘ouderenmishandeling’ is zwaar, mensen denken vaak aan ernstig fysiek geweld. Maar ook wanneer een oudere verwaarloosd wordt, gekleineerd of geïsoleerd spreken we van ouderenmishandeling.  

Doel van het project is vooral om ouderen en hun omgeving te informeren, zodat ze beter ondersteuning kunnen vinden. Als onderdeel van het project worden onder andere (gratis) voorlichtingen en trainingen gegeven, voor iedereen die met ouderen te maken heeft.

Daarnaast zijn er - om het onderwerp onder de aandacht te brengen - drie artikelen verschenen:

Ouderenmishandeling, het komt vaker voor dan je denkt:
Een training over het signaleren van ouderenmishandeling in Zwolle 

Ouderenmishandeling, het is er wel maar we zien het niet:
Waarom is het signaleren van ouderenmishandeling zo moeilijk?

Ouderenmishandeling, het verhaal van Ben en Anneke:
Ontspoorde mantelzorg is ook ouderenmishandeling

Meer weten?
Heeft u een vraag over oudermishandeling of wilt u advies over een bepaalde situatie? U kunt altijd contact opnemen met een van de hulpverleners van Kadera Steunpunt Huiselijk Geweld: 0900 1 26 26 26.

Foto's van Project: aandacht voor ouderenmishandeling

Project: aandacht voor ouderenmishandeling Project: aandacht voor ouderenmishandeling Project: aandacht voor ouderenmishandeling

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht