volg ons

Actueel

Rozentunnel bij Westenholte opgeknapt

dinsdag 10 december 2013

Onlangs zijn de werkzaamheden om de loopverbinding tussen Westenholte en Stadshagen te verbeteren, afgerond. Ook zijn een aantal aanpassingen gedaan van en naar het winkelplein van Westenholte. Initiatieven die door wijkbewoner - en initiatiefnemer -  Wichert aan het Rot en de betreffende locaties van Driezorg enorm gewaardeerd worden.
 

Tijdens een recentelijk gehouden ‘Buurt-Voor-Buurt’-bijeenkomst stelde Wichert aan het Rot vragen over de slechte toestand van onder andere het trottoir. “Vanwege deze slechte staat, kiezen mensen ervoor om liever op het fietspad te lopen, in plaats van op de stoep,” legt Aan het Rot uit. “Een toestand die  - vooral voor mensen die slecht ter been zijn, of met een rollator of kinderwagen lopen - gevaarlijke situaties oplevert.”

Tijdens de bijeenkomst werd door de gemeente toegezegd dat zij de situatie zou bekijken. In dat kader mobiliseerde Aan het Rot zowel bewoners van woonzorgcentrum Westenhage (Westenholte), Driezorgwoningen Ensemble & De Wendakker (Stadshagen) en de Zwolse Gehandicaptenraad, alsook de raadsleden voor een wijkschouw. De aanwezige wijkmanager Bert Michel en wijkbeheerder Bianca op de Weegh hebben ter plekke onderzoek gedaan naar fysieke knelpunten en mogelijke oplossingen.

De gemeente heeft dit voortvarend opgepakt en ondertussen zijn de werkzaamheden naar tevredenheid afgerond. Ook is een aantal aanpassingen gedaan van en naar het winkelplein van Westenholte. Zowel Aan het Rot als Driezorg zijn blij met deze aanpassingen: op deze manier kunnen de vaak oudere bewoners van de woonzorgcentra zo gebruik blijven maken van de mooie voorzieningen in Westenholte en Stadshagen. 

Foto's van Rozentunnel bij Westenholte opgeknapt

Rozentunnel bij Westenholte opgeknapt

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht