volg ons

Actueel

Startconferentie: 'eenzaamheid raakt ons allemaal'

vrijdag 19 september 2014

Op vrijdag 3 oktober a.s. organiseert Driezorg de startconferentie ‘eenzaamheid raakt ons allemaal'. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het onderwerp ‘eenzaamheid’,  zoals professionals uit wonen, zorg en welzijn, mantelzorgers en vrijwilligers. Doel is om het onderwerp op de regionale agenda te zetten en gezamenlijk de verbintenis aan te gaan om van 2015 'het jaar tegen de eenzaamheid te maken'. De startconferentie wordt gehouden van ca. 09.30 tot 12.30 uur in woonzorgcentrum Rivierenhof (Zijpe 4, Zwolle). 

Eenzaamheid in Nederland is een belangrijk thema. Dit onderschrijft ook staatssecretaris van Rijn (VWS) in zijn Brief aan de Tweede Kamer over het intensiveren en verankeren van de aanpak van eenzaamheidOm dit onderwerp op de agenda te zetten organiseert/participeert Driezorg - samen met andere partijen - diverse activiteiten tijdens de Week Tegen De Eenzaamheid 2014 (o.a. Burendag en Zwolle Ontmoet). 

Startconferentie 'Eenzaamheid raakt ons allemaal'
De week wordt afgesloten met de startconferentie 'Eenzaamheid raakt ons allemaal'. Tijdens de startconferentie staan de recente transitie, transformatie en hervorming in zorg en welzijn centraal. Welke effecten hebben de maatregelen straks voor (kwetsbare) burgers? En hoe verhoudt zich een nieuwe participatiesamenleving èn een terugtrekkende overheid bijvoorbeeld tot het thema ‘eenzaamheid’?

Sprekers/aanwezigen zijn onder andere:

  • Mevr. Nelleke Vedelaar, wethouder gemeente Zwolle;
  • Mevr. Femmianne Bredewold, researcher bij Centrum voor Samenlevingsvraagstukken van VIAA (voorheen Gereformeerde Hogeschool) en Universiteit voor Humanistiek Utrecht;
  • Mevr. Mattanja Van Oudenaarden, Ouderenadviseur gemeente Zuidplas en ‘specialist in eenzaamheid’;
  • Dhr. Marinus van den Berg, geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam en auteur.

Meer weten/direct aanmelden?
Afgelopen periode hebben lokale/regionale organisaties, werkzaam in bovengenoemde sectoren een uitnodiging ontvangen. Uitnodiging gemist? Neem dan contact op met: 

  • Micha Baksteen (tel. (038) 453 67 11)
  • Corrie Bovenberg (tel. (038) 444 16 41). 

Direct aanmelden? Ga dan naar: www.driezorg.nl/startconferentie.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt; maximaal 2 personen per organisatie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

« naar overzicht