volg ons

Actueel

Succesvol Historisch Café nu ook in Aa-landen en Zwolle-Zuid

dinsdag 5 maart 2013

Geschiedenis leeft! Wegens groot succes wordt het Historisch Café Westenholte uitgebreid naar de wijken Aa-landen en Zwolle-Zuid. Het Historisch Café in woonzorgcentrum Rivierenhofstart (Aa-landen) start op maandag 11 maart a.s.
Op
maandag 18 maart a.s. volgt De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid). Het Historisch Café is een gezamenlijk initiatief van Historisch Centrum Overijssel en Driezorg.

Het Historisch Café is een fysieke ontmoetingsplek,  waar wijkbewoners en vrijwilligers elke maand herinneringen, ervaringen en (beeld)materiaal kunnen delen. Jong en oud! Door het wijkverleden komen mensen laagdrempelig met elkaar in contact en wordt er ondertussen een verzameling foto’s en andere materialen aangelegd. Hier kunnen bijvoorbeeld (digitale) exposities uit volgen.

Historische Cafés in Aa-landen en Zwolle-Zuid
Na een succesvolle serie Historische Cafés in Westenholte gaat het café in 2013 ook van start in Aa-landen en Zwolle-Zuid. De eerste bijeenkomsten vinden plaats op:
- Maandag 11 maart a.s. in Woonzorgcentrum Rivierenhof (AA-landen: Zijpe 4);
- Maandag 18 maart  a.s. in De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid: Patriottenlaan 3).
De cafés zijn van 10.00 tot 12.00 uur.
Aanmelden is niet nodig: u bent van harte welkom, met of zonder eigen materiaal!

Vrijwilligers gezocht
Houdt u van historie: van oude beelden en verhalen uit de wijk? En vindt u het leuk om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan onze Historische Cafés? Neem contact op met het Historisch Centrum Overijssel, tel. 426 63 00 (mevr. M. Steegmans)

« naar overzicht