volg ons

Actueel

Update verduurzaming Arcadia

vrijdag 24 december 2021

Afgelopen maanden is er weer een hoop werk verzet om Arcadia te verduurzamen. De verbouwing is best pittig voor alle mensen die daar wonen en werken. We moesten echt een beroep doen op het geduld, de flexibiliteit en de inzet van alle betrokkenen.

Maar we zijn trots op het resultaat. Graag nemen we jullie even mee in wat er is gedaan:

Buitenkant gebouw
De daken op de gebouwen zijn geïsoleerd. Er zijn zonnepanelen aangebracht, spouwmuren zijn gevuld met isolatie. Zo goed als alle ruiten zijn vervangen met HR++ glas, een deel van de balkons bij een aantal etages zijn verhoogd. De rood/oranje beton delen zijn blauw geschilderd. Kozijn van de draaiende delen bij de appartementen zijn vervangen. Alle ventilatieroosters in het hele gebouw zijn daardoor ook vernieuwd.

Binnenrenovatie
De binnenrenovatie is op de helft, dit is een hele ingrijpende situatie. Bewoners gaan tien dagdelen uit hun woning en verblijven voornamelijk in een logeerwoning elders in het gebouw. De hele badkamer wordt er dan uitgehaald en dit gaat gepaard met enorm veel lawaai en overlast. Ook voor de algemene ruimtes, zoals waar de kapsalon en pedicure hun werkzaamheden doen, moest een aantal dagen andere ruimtes worden gezocht.

Saamhorigheid
De renovatie wordt als behoorlijk intens ervaren, toch geeft dit ook een gevoel van saamhorigheid. Respect voor alle bewoners en medewerkers van Arcadia. De verbouwing duurt al 9 maanden, maar het resultaat mag er zijn!

Foto's van Update verduurzaming Arcadia

Update verduurzaming Arcadia Update verduurzaming Arcadia Update verduurzaming Arcadia

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht