volg ons

Actueel

Valentijnsdiner in woonzorgcentrum Rivierenhof

dinsdag 17 februari 2015

De heer en mevrouw De Heus wonen allebei in Rivierenhof; meneer in het verzorgingshuis en mevrouw in het verpleeghuis De Riethorst (onderdeel van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht). Omdat ze als echtpaar niet permanent bij elkaar (kunnen) zijn, betekent dit dat ze grotendeels gescheiden wonen en leven. Om hier verandering in te brengen nam Mariska Schuite, medewerker van de groepsverzorging Rivierenhof, afgelopen zaterdag het initiatief tot het organiseren van een ‘Valentijnsdiner’.

“In overleg met meneer De Heus heb ik zijn vrouw uitgenodigd om op de groepsverzorging te komen, om daar samen te dineren,” vertelt Mariska. “Omdat de momenten van ontmoeting voor hen extra bijzonder zijn, hebben ze hier ontzettend van genoten. Toen de volgende dag hun zoon op visite kwam, hadden ze het er beide nog steeds over…”

“Wat mij betreft mogen dergelijke activiteiten dus vaker georganiseerd worden. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat echtparen - wanneer één van beide partners verpleeghuiszorg nodig heeft en de ander een indicatie voor het verzorgingshuis - letterlijk dichtbij elkaar kunnen blijven wonen.”

Foto's van Valentijnsdiner in woonzorgcentrum Rivierenhof

Valentijnsdiner in woonzorgcentrum Rivierenhof

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht