volg ons

Actueel

Warmteperiode goed verlopen

maandag 27 augustus 2012

Het was toch nog even zomer met tropische temperaturen. Dat is voor vitale (jonge) mensen heerlijk genieten. Maar voor mensen, die afhankelijk zijn en te maken hebben met beperkingen, is dat niet altijd zo prettig.

Sterker, van belang is voor hen dat er genoeg gedronken wordt en voldoende schaduwplekken zijn. In zo’n (hete) periode is van belang dat het hitteprotocol, dat Driezorg heeft, in acht wordt genomen. Dit betekent dat ervoor werd gezorgd dat bewoners extra drinken aangeboden kregen (in de vorm van limonade, bouillon, extra thee en water). Erop letten dat men in een koele omgeving kan vertoeven (buiten in de tuin of terras in de schaduw). Bij de verzorging erop toezien dat bewoners luchtige kleding aan hebben. Maar daarnaast ook een beetje verwennen in de vorm een lekkernij als trakteren op (water)ijs.

In zo’n periode moeten ook de medewerkers een stap harder lopen in verband met de vakantie van collega’s. Zij werden dan ook niet vergeten: de limonade, het extra water stonden gereed en ook voor hen gold dat zij werden getrakteerd op ijs.

Foto's van Warmteperiode goed verlopen

Warmteperiode goed verlopen

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht