volg ons

Actueel

Wijkbewoner De Venus in boek '80 jaar in Zwolle'

dinsdag 11 juni 2013

Enige tijd geleden stond er een fotograaf bij dhr. M. Weijkamp aan de deur met de vraag: zou u mee willen werken aan een boek met tachtig levensverhalen van Zwollenaren van tachtig jaar en ouder? Zo gevraagd, zo gedaan!

In het boek blikt dhr. Weijkamp - geboren in 1926 en wijkbewoner van Spoolde - terug op zijn leven: op het stadsbeeld van Zwolle uit zijn jeugd, de streken die hij uithaalde, de ervaringen uit de oorlogstijd en zijn dienstplichtige periode in Indonesië. Een mooi levernsverhaal!

Sinds zijn moeder is overleden - in 1983 - komt dhr. Wijkamp in De Venus zijn warme maaltijd gebruiken. "Van eten koken heb ik geen verstand," vertelt hij. "Dit is een prettige oplossing: dicht
bij huis, keuze uit verschillende maaltijden en een fijne plek in de grote zaal, met een glaasje wijn en de Stentor om te lezen. Wat wil een mens nog meer?"

Over '80 jaar in Zwolle'
'80 jaar in Zwolle 'is een boek met boeiende verhalen en prachtige foto's van 80 Zwollenaren die (ruim) 80 jaar in de stad geleefd hebben; Zwollenaren die hun levensverhaal vertellen, direct en persoonlijk, van mens tot mens.

Het boek is verkrijgbaar voor € 14,95 (normale verkoopprijs € 24,95; OP=OP), via:

  • de winkels in woonzorgcentra De Kievitsbloem, De Havezate, Rivierenhof en De Venus;
  • het secretariaat, e-mail: secretariaat@driezorg.nl of tel. (038) 453 67 11.

Foto's van Wijkbewoner De Venus in boek '80 jaar in Zwolle'

Wijkbewoner De Venus in boek '80 jaar in Zwolle'

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht