volg ons

Actueel

Wijkontbijt Fermate: in gesprek met bewoners en organisaties uit de wijk

maandag 18 maart 2013

Hoe gastvrij is Holtenbroek? Driezorg-locatie Fermate ontdekte het, tijdens het wijkontbijt en een bezoek aan huisartsenpraktijken Van Meeteren en Barkmeyer/Boote en Apotheek Holtenbroek. Beide initiatieven waren onderdeel van de Week van Zorg en Welzijn.

Tijdens het wijkontbijt op 16 maart jl. werden maar liefst vijfendertig bewoners uit de wijk verrast/bezocht met een heerlijk ontbijt. Een mooie gelegenheid voor de medewerkers van Fermate om openhartig met wijkbewoners in gesprek te gaan over actuele thema’s in de ouderenzorg. Denk aan: het sociale netwerk van kwetsbare ouderen, de verwachting van mantelzorgers en inzetbaarheid van ‘een goede buur’. Daarnaast kwamen de vele mogelijkheden voor wonen, welzijn en zorg van Fermate aan bod. De conclusie: Fermate is een bekend en vertrouwd gezicht in de wijk en Fermate verbindt; ook voor mensen die buiten de locatie woonachtig zijn.

Eerder die week werd eveneens een bezoek gebracht aan huisartsenpraktijken Van Meeteren, Barkmeyer/Boote en Apotheek Holtenbroek. Dit om de verbinding in de wijk en de samenwerking te bevorderen en ervaringen uit te wisselen. Op deze wijze hopen genoemde organisaties in de toekomst nóg beter in te kunnen spelen op alle veranderingen binnen zorg en welzijn.

Op alle locaties werd het team enthousiast ontvangen en waren de reacties van betrokkenen zeer positief. Zo gastvrij is Holtenbroek, dus!

Foto's van Wijkontbijt Fermate: in gesprek met bewoners en organisaties uit de wijk

Wijkontbijt Fermate: in gesprek met bewoners en organisaties uit de wijk

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht