volg ons

Actueel

Wijkschouw: toegankelijkheid/veiligheid in Westenholte/Stadshagen

woensdag 10 juli 2013

Op initiatief van bewoners uit Westenholte, van woonzorgcentrum Westenhage (Westenholte) en de Driezorgwoningen Wendakker en Ensemble (Stadshagen), is op dinsdag 2 juli een wijkschouw georganiseerd. De wijkschouw vond plaats in Westenholte en klein deel van Stadshagen en werd ondersteund door Driezorg en de Zwolse Gehandicaptenraad.

Aanleiding voor het uitvoeren van de wijkschouw waren klachten van bewoners. Die zijn namelijk van mening dat de toegankelijkheid en veiligheid van looproutes in de nabijheid van woonzorgcentrum Westenhage te wensen over laat. Als voorbeeld: de route van Westenhage naar het Petuniaplein en de Rozentunnel.

Actief wijkbewoner Wichert aan het Rot daagde wijkmanager Bert Michel en wijkbeheerder Bianca op de Weegh uit zelf plaats te nemen in een rolstoel, om zo te ervaren hoe het is om als mindervalide van en naar voorzieningen te komen.

De bewoners van de locaties hopen dat met de wijkschouw voldoende bewezen is dat een aantal fysieke aanpassingen op zijn plaats is. Gezien de positieve reacties van de aanwezigen - waaronder ook (burger)raadsleden van CDA, PVDA, VVD, Swollwacht en de ChristenUnie - wordt op korte termijn bekeken wat haalbare aanpassingen zijn.

Foto's van Wijkschouw: toegankelijkheid/veiligheid in Westenholte/Stadshagen

Wijkschouw: toegankelijkheid/veiligheid in Westenholte/Stadshagen Wijkschouw: toegankelijkheid/veiligheid in Westenholte/Stadshagen Wijkschouw: toegankelijkheid/veiligheid in Westenholte/Stadshagen Wijkschouw: toegankelijkheid/veiligheid in Westenholte/Stadshagen

(klik op een foto voor vergroting)

« naar overzicht