volg ons

Actueel

Workshop 'handvatten tegen eenzaamheid'

woensdag 22 oktober 2014

Op 3 oktober organiseerde Driezorg de startconferentie 'eenzaamheid raakt ons allemaal'. Op donderdag 20 november krijgt deze conferentie een vervolg in de vorm van de workshop 'handvatten tegen eenzaamheid'. De workshop is opnieuw bedoeld voor gemeenten, (zorg)organisaties en andere professionals en wordt gehouden van ca. 13.30 uur tot 16.30 uur in woonzorgcentrum Rivierenhof (Zijpe 4, Zwolle). 

Doel van de workshop is concrete handvatten te krijgen voor het op de juiste wijze signaleren en toepassen van interventies (do’s en don’ts). Eén van de sprekers is Jeannette Rijks, specialist in eenzaamheid (www.jeannetterijks.nl / www.eenzaamheid.info). Naast een inhoudelijke verdieping van het thema, gaat ze in op de methode die ze heeft ontwikkeld, om daadwerkelijk iets aan eenzaamheid te doen.

Daarnaast zijn er een aantal personen/organisaties die hun ervaringen delen:

  • Nienke Luten (28 jaar) - werkzaam in de ouderenzorg en deeltijd-student aan de opleiding Toegepaste Gerontologie aan hogeschool Windesheim – vertelt over haar eigen ervaring en aanpak tegen eenzaamheid; 
  • Travers Welzijn zoomt in op het laten groeien van de woon- en leefomgeving van cliënten;
  • Stichting JOW! richt zich op het structureel terugdringen van de vereenzaming van ouderen, door jongeren in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar in te zetten als brengers van gezelligheid;
  • 50|50 Workcentre is een initiatief van het Leger des Heils om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inspirerend werk te bieden en hen te laten terugkeren in het arbeidsproces.

Aanmelden? Vul uiterlijk 14 november het aanmeldformulier in.
Let op: Het aantal plaatsen is beperkt, maximaal 2 personen per organisatie.

« naar overzicht