volg ons

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Driezorg is een organisatie met een vriendelijke en informele werksfeer. Naast deze sfeer en omgangsvorm bieden wij onze medewerkers een aantrekkelijk pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden.

CAO

De medewerkers van Driezorg vallen onder de CAO VVT (verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg). In de CAO VVT is geregeld dat een deel van de arbeidsvoorwaarden flexibel kan worden ingezet. Voorbeelden hiervan zijn extra pensioenopbouw en het (ver)kopen van vakantiedagen. Meer informatie op de site van het FNV.

Pensioenfonds

Driezorgmedewerkers vallen onder het pensioenfonds Zorg en Welzijn. De premievaststelling gebeurt jaarlijks. Zowel Driezorg en de medewerkers betalen een deel van deze premie.

Loopbaan en ontwikkeling

Kwalitatief goede medewerkers zijn voor Driezorg van groot belang. Driezorg biedt de mogelijkheid om je via scholing en training blijvend te bekwamen en je deskundigheid te bevorderen. Wil je een opleiding/cursus volgen die aansluit bij jouw functie of loopbaan dan kun je dit aangeven bij je leidinggevende. Samen kijken jullie vervolgens naar de mogelijkheden.

Collectieve regelingen

Er zijn verschillende collectieve regelingen voor medewerkers van Driezorg. Zo bieden we de mogelijkheid om via een inkoopvereniging aantrekkelijke kortingen te krijgen bij bedrijven in gebruiks- en verbruiksgoederen en verhuurbedrijven. Daarnaast hebben wij collectieve afspraken met diverse verzekeringen. Dit kan de Driezorgmedewerker veel voordeel opleveren.