volg ons

Driezorg 25 jaar

Driezorg 25 jaar

Driezorg bestaat dit jaar 25 jaar. Dat vieren we in de week van 19 t/m 26 september. 

Driezorg ontstond na een fusie tussen Rivierenhof en Arcadia in de winter van 1996/1997. De geschiedenis van de organisatie gaat vele jaren terug. Van alle Driezorg-locaties heeft woonzorgcentrum Rivierenhof de langste voorgeschiedenis. Die begon in 1877 aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle toen als 'Oude Mannen- en Vrouwenhuis van de Diaconie der Nederlands Hervormde Gemeente'. Locatie Arcadia, die dit jaar haar 50-jarig bestaan vierde, was in 1972 een unieke woongelegenheid voor senioren. De serviceflat voor bejaarden, zoals het werd genoemd, heeft een directe doorgang naar het dienstencentrum De Terp.

In 1998 volgde een fusie met De Venus en De Havezate. De jaren daarna werden diverse nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Vooruitstrevende woonconcepten voor senioren om zelfstandig te wonen zoals De Wendakker en Fermate. In 2006 was de fusie met De Kievitsbloem en De Hof van Blom. In 2013 vond de laatste fusie plaats met Berkumstede/De Wissel.

Alle locaties hebben hun eigen naam en eigen identiteit. Maar samen vormen we een geheel onder de vlag Driezorg. De drie in Driezorg staat voor de drie kerntaken: wonen, welzijn en zorg. In het logo zijn twee 'golfjes' verwerkt. Het staat voor twee keer het cijfer 3 in een moderne uitvoering en twee handen die willen dragen. De kleuren blauw en groen referen aan de Rivierenhof en Arcadia. Later zijn er meer kleuren toegevoegd aan de huisstijl om zo de veelkleurigheid van Driezorg in beeld te brengen.