volg ons

(Drie)zorgwoning met zorgservices

(Drie)zorgwoning met zorgservices

Met een (Drie)zorgwoning blijft u zelfstandig wonen, met de veiligheid en gezelligheid van een Driezorglocatie. U heeft uw eigen appartement, een comfortabel thuis, met de service en zorg die u wilt of nodig heeft. En verandert uw situatie in de toekomst? Dan verandert Driezorg met u mee. Zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

>>Direct inschrijven

Het comfort van een (Drie)zorgwoning met zorgservices

Onlosmakelijk verbonden aan wonen bij Driezorg is uw zorgserviceovereenkomst. Daarmee is op de meeste locaties alarmering in uw woning, alarmopvolging bij een noodoproep, het gebruik kunnen maken van algemene ruimtes, organisatie van activiteiten, gebruik kunnen maken van de koffie en thee in grand café (indien aanwezig) en vaak een collectieve WA- en inboedelverzekering geregeld. Voor de Rivierenhof is ook de aanwezigheid van een receptioniste inbegrepen. 

Daarnaast biedt Driezorg ook losse extra services zoals de wasservice, maaltijden aan huis of in onze restaurants, zaalhuur, huren van ruimtes, vervoer en een activiteitenaanbod of personenalarmering.

Zorg en ondersteuning
Heeft u meer zorg en ondersteuning nodig dan de standaard services van de (Drie)zorgwoning? Bijvoorbeeld dagbesteding, individuele begeleiding of zwaardere zorg thuis? Dan kunt u dit bespreken met de wijkverpleegkundige. Samen bekijkt u wat u nodig heeft en wat Driezorg kan doen. Mogelijk is er een nieuwe of aanvullende indicatie nodig voor deze zorg en ondersteuning. Ook daar kan de wijkverpleegkundige bij ondersteunen.

Het verschil tussen een zorgwoning en een Driezorgwoning?

Driezorgwoningen zijn woningen die verhuurd worden door Driezorg. Zorgwoningen worden door woningcorporaties verhuurd via de Woningzoeker. Woningen in eigendom van een corporatie worden sinds 2016 verhuurd met een inkomenstoets. Woningen in eigendom van Driezorg huurt u zonder deze toets.

Er zijn verschillende typen (Drie)zorgwoningen. Ze zijn allemaal gelijkvloers en hebben in elk geval een woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet en douche. U kunt de woning helemaal zelf inrichten. Via het alarmsysteem heeft u een verbinding met het Servicepunt van Driezorg. Mocht er iets met u gebeuren, dan zijn we snel bij u.

Wat kost het u?

Afhankelijk van uw woning betaalt u de huur en servicekosten aan Driezorg of aan uw corporatie. De zorgserviceovereenkomst en eventueel aanvullende diensten betaald u aan Driezorg. De huurprijzen variëren van 310 euro tot 680 euro per maand. De servicekosten van circa 45 euro tot 250 euro per maand. Ook de kosten van de zorgserviceovereenkomst verschillen per locatie en variëren van 40 euro tot 90 euro per maand. Voor woningen is huurtoeslag aan te vragen. Huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen. Daarmee is wonen voor iedereen betaalbaar, ook als uw AOW ontvangt.

Voor een (Drie)zorgwoning kunt u zich bij ons inschrijven met een inschrijfformulier. Als u hier hulp bij nodig heeft, kunt u contact opnemen met onze zorgconsulenten, zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 12:00 uur. Ook met andere vragen over wonen bij Driezorg helpen zij u graag.

Voor een zorgwoning schrijft u zich in bij De Woningzoeker. Op enkele locaties worden ook koopwoningen aangeboden. Dat gaat rechtstreeks via makelaars. Een van de voorwaarden bij een koopwoning in de Driezorglocaties is dat u bij Driezorg een zorgserviceovereenkomst afsluit.

Interesse?

Wij hebben Driezorgwoningen met zorgservices op de volgende locaties:

 • Arcadia (Dieze-Oost)
 • Berkumstede (Berkum)
 • De Havezate (Holtenbroek)
 • De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid)
 • Rivierenhof (AA-Landen)
 • Westenhage (Westenholte)
 • Hof van Blom (Hattem)


Wij hebben zorgwoningen met zorgservices op de volgende locaties:

 • Ensemble (Stadshagen)
 • De Havezate (Holtenbroek)
 • Rivierenhof (Aa-Landen)
 • De Wendakker (Stadshagen)
 • Fermate (Holtenbroek)