volg ons

Verhalen van medewerkers

Annemarie van Goor & Annet Kootstra - Corona-baan Welzijns assistent

"Op deze manier ontlasten we de zorg tijdelijk en bevorderen we duurzame instroom in de zorgsector!"

Annemarie van Goor & Annet Kootstra - Corona-baan Welzijns assistent

Sinds begin maart zijn er bij Driezorg zes medewerkers in een nieuwe functie gestart: Corona-baan Welzijns assistent. Om de zorg te ontlasten maakt de overheid middelen vrij voor bijna vijfduizend fulltime corona banen. Het gaat om tijdelijke banen waar geen of beperkte scholing voor nodig is, maar die wel verlichting kunnen bieden voor de werkdruk van het vaste personeel. Driezorg zag hierin een kans en heeft zes medewerkers op tijdelijke basis aangenomen op de functie van Corona-baan Welzijns assistent. De welzijns assistenten focussen zich op het stukje extra aandacht naar de bewoners: gezellig een praatje maken, spelletjes doen of een wandeling maken. Daarnaast helpen ze ook bij praktische zaken zoals: vervoer van en naar activiteiten of helpen met het contact houden met de familie van de bewoner. Door de hulp van de welzijns assistenten kan de zorgmedewerker zich meer op de zorgmomenten richten, maar gaat dit niet ten koste van de persoonlijke aandacht naar de bewoners toe. Ondertussen zijn zij al ruim een maand aan het werk, hoe is het om in deze functie te werken?

Annemarie van Goor is een van deze welzijns assistenten. Zij is werkzaam op locatie De Kievitsbloem. Annemarie heeft, net als de meesten in deze functie, geen achtergrond in de zorg. Ze komt oorspronkelijk uit de kinderopvangsector en administratie, maar hier miste ze het menselijke contact. Via de Nationale Zorgklas (een landelijk initiatief om via een versneld leertraject extra hulpkrachten voor te bereiden op werken in de zorg) is Annemarie uiteindelijk bij Driezorg terecht gekomen. Bij de Nationale Zorgklas heeft zij de basis geleerd van het zorgvak, die zij nu in haar functie als welzijns assistente kan toepassen. 

De bijdrage van deze welzijns assistenten is belangrijk. Door de hectiek, extra werk en ziekteverzuim van collega’s is er niet altijd genoeg ruimte voor de persoonlijke aandacht zoals we die bij Driezorg gewend zijn te geven. Annemarie: “Daar kan niemand verder iets aan doen, er is gewoon een ontzettend hoge werkdruk. Je merkt hierdoor aan het personeel dat ze soms wat minder tijd hebben, wat de bewoners niet goed doet. Daar komt bij dat familie en kennissen veel minder op bezoek kunnen komen. Ze missen echt de aandacht, gelukkig is daar nu een oplossing voor.” Ze vervolgt: “De eerste weken waren hectisch. Ik moest zelf veel initiatief nemen, maar hier heb ik gelukkig geen moeite mee. In die tijd waren er ook nog bewoners die in quarantaine zaten, wat alles extra ingewikkeld maakte. Het personeel was erg druk, maar wel super behulpzaam. De eerste weken waren zeker positief en erg leuk!” Gelukkig reageren de bewoners ook erg goed op de welzijns assistenten. “Mensen zijn erg enthousiast, omdat ik echt de tijd voor ze kan nemen.” vervolgt ze. “Ik heb tijd voor persoonlijke aandacht, en dat doet ze goed.” Maar niet alleen de bewoners zijn erg tevreden, ook het personeel is positief. “Zij zijn erg blij met de extra handen, zij blij ik blij!” 

Annet Kootstra, HR-adviseur, is ook enthousiast over deze nieuwe functie. “In eerste instantie zijn de welzijns assistenten natuurlijk in het leven geroepen om de zorg tijdelijk te ontlasten. Maar vaak zijn het mensen die geen achtergrond in de zorg hebben, die hierna wel willen instromen in de zorg. We hebben eerst gekeken waar er in onze organisatie precies behoefte aan is. Hieruit kwam naar voren dat er vooral behoefte is aan het maken van een praatje, spelletjes doen of een wandeling maken. Zo kunnen zorgmedewerkers zich vooral richten op de (medische) zorgverlening. ” vertelt ze. “Naast het feit dat deze functies een mooie oplossing zijn in deze coronatijd, is dit natuurlijk ook een mooie kans voor Driezorg. Mensen kunnen kennismaken met het werken in de (ouderen)zorg, krijgen zo een idee van wat dit werk inhoudt en blijven wellicht bij Driezorg in dienst in de zomerperiode als vakantiekracht of stromen mogelijk door naar een BBL-plek. Het doel van deze functies is dus echt om de zorg tijdelijk te ontlasten, maar daarnaast ook om duurzame instroom in de sector te bevorderen.”

« naar overzicht