volg ons

Verhalen van medewerkers

Bianca Jansen, coördinator welbevinden

"Wat kan ik vandaag voor u betekenen?"

Bianca Jansen, coördinator welbevinden

Bianca werkt, na 23 jaar in de wijkverpleging als ziekenverzorgende, nu met veel plezier als coördinator welbevinden oftewel ‘spin in het web’ voor woonzorgcentrum De Kievitsbloem. In haar functie werkt Bianca veel met vrijwilligers samen. Ze heeft ondertussen een groot netwerk en contacten opgebouwd in Zwolle met o.a. scholen, studentenverenigingen en kerken.

Voldoende ondersteuning krijgen van betrokken vrijwilligers is nodig om welzijnsactiviteiten te kunnen (blijven) opzetten bij De Kievitsbloem en de overige locaties van Driezorg. Door het organiseren van bijvoorbeeld talentenjachten probeert Bianca vrijwilligers en hun speciale talenten te vinden en te enthousiasmeren voor het werken als vrijwilliger bij Driezorg. Bianca zoekt haar persoonlijke voldoening in het op goede wijze verbinden van zorg en welzijn. Ze kan nog altijd blij worden als ze iets ‘kleins’ heeft kunnen betekenen voor een cliënt. “Wat kan ik voor u betekenen?” is een basis uitgangspunt in haar werk en dat van de vrijwilligers.

Om de verbinding van binnen (de organisatie) naar buiten te leggen, stelt Bianca zich altijd op als duizendpoot in haar werk als coördinator welbevinden. Er wordt gezwommen met cliënten, conservatoriumstudenten voeren muziekprojecten uit en er worden maatjesprojecten met stagiaires opgezet. Deze projecten geven Bianca en de betrokken vrijwilligers altijd veel energie.

Het uitvoeren van veel leuke activiteiten en projecten bij Driezorg wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet en ondersteuning van vele enthousiaste vrijwilligers (jong en oud). Wil jij ons hierbij komen helpen en jouw talent(en) komen inzetten om ook iets ‘kleins’ te kunnen komen betekenen voor onze bewoners?

« naar overzicht