volg ons

Verhalen van medewerkers

Diana Tibben, Verpleegkundige i.o. De Venus

"Waar een deur dicht gaat, gaat er ook weer een open"

Diana Tibben, Verpleegkundige i.o. De Venus

Diana is een echte zij-instromer. Na jaren werkzaam te zijn geweest als managementondersteuner in de technische wereld, besloot zij na een zoveelste reorganisatie, haar hart te volgen. Nu werkt ze als verpleegkundige i.o. bij De Venus en volgt ze een studie HBO-V.

Na een 5e reorganisatie werd Diana boventallig verklaard. “Dit zag ik als een kans om eens goed na te denken over wat ik nu echt wilde met mijn werkzame leven”.  Het moest iets zijn waarbij Diana iets kon betekenen voor een ander en de maatschappij. “Altijd wilde ik stiekem toch de zorg in”. Na zich her en der georiënteerd te hebben werd het bij toeval de ouderenzorg. “Terwijl ik altijd gezegd heb dat ik nooit de ouderenzorg in wilde”,  geeft ze toe. Maar daar kwam ze van terug. “Je wordt echt gewaardeerd door bewoners en bouwt een band op”. Ze is blij dat ze de kans kreeg haar lang gekoesterde, sluimerende wens in vervulling te laten gaan. De teammanager van De Venus zag iets in me en ik mocht een half jaar meedraaien in een team en proeven aan de ouderenzorg”. Met succes, want nu is ze officieel bij Driezorg in dienst gekomen als verpleegkundige in opleiding.  “Zo zie je maar weer, waar een deur dicht gaat, gaat er ook weer een open”.

De weg die Diana volgt als zij-instromer is niet makkelijk. “Het kost heel veel tijd. Ik werk weliswaar 24 uur, maar ga ook 1 dag in de week naar school en heb zo’n 10 uur studiebelasting per week. Dat in combinatie met mijn gezin, maakt het niet altijd makkelijk”. Tips heeft ze wel voor eventuele toekomstige zij-instromers. “Denk goed na of je het echt wil. Je moet je realiseren dat je sociale leven op een laag pitje komt te staan, maar ook dat je loon moet inleveren. Het is een behoorlijke investering, dus het moet echt een roeping zijn. Verder is het belangrijk dat je thuisfront je steunt”.

Diana heeft nog bijna 3 jaar studie te gaan. “Als het beetje meezit kan ik wat vrijstelling krijgen en de opleiding in iets minder dan 2 jaar doen”.  Haar eerdere werkervaring helpt haar zeker in haar huidige werk. “Ik merk dat de communicatie ervaring die ik toen heb opgedaan, goed van pas komt. Ik kan snel achterhalen wat belangrijk is voor een bewoner en hierop inspelen”. Ook haar leeftijd is een voordeel, vindt Diana. “Ik heb natuurlijk al de nodige levenservaring en heb ook verlies gekend. Ik kan mij daardoor goed inleven”.

Diana heeft het goed naar haar zin bij haar zorgteam op De Venus. “Het is een geweldige groep collega’s die graag kennis met elkaar deelt en elkaar helpt waar nodig”. Over Driezorg als werkgever is Diana tevreden. “Er wordt echt naar je geluisterd en de lijntjes zijn kort”. Er zijn ook verbeterpunten. “Het zou mooi zijn als er een standaard inwerkprogramma is. Je kan je als nieuwe medewerker nu verloren voelen”. Een maatje op het werk is ook een idee, meent ze. “Als je een opleiding volgt, is het fijn een maatje op de werkvloer te hebben waar je bijvoorbeeld mee kunt sparren”.

 

« naar overzicht