volg ons

Verhalen van medewerkers

Driezorg en onderwijsinstellingen werken samen aan tekort in de wijkverpleging

"Natuurlijk is hiermee het tekort aan personeel in de ouderenzorg niet opgelost, maar de wijkteams worden ontlast en de leerlingen doen waardevolle werkervaring op."

Driezorg en onderwijsinstellingen werken samen aan tekort in de wijkverpleging

Hoe krijgen we meer geschoold personeel voor de wijkzorg? En nu er acuut een hoger ziekteverzuim is, hoe kunnen we de wijkteams zo snel mogelijk ondersteunen? De krapte op de arbeidsmarkt is een uitdaging voor de zorg en daarom zoekt Driezorg meer samenwerking met onderwijsinstellingen.

Hoornbeeck College uit Kampen trapt af

De hele maand januari heeft een drietal leerlingen van het Hoornbeeck College uit Kampen de wijkteams van Driezorg ondersteund. En dat is goed bevallen, voor studenten die ervaring op konden doen, voor de medewerkers die hulp kregen en voor ouderen waar hierdoor toch extra tijd voor was.

Karolien Mulder (21), één van de stagiaires zegt: “Het begin was wel even spannend, omdat alles nieuw is. Je kent de cliënten en de collega’s nog niet. Maar we zijn goed ingewerkt door een fijne collega. Door de de werk/stage hebben we veel kennis opgedaan en de mensen bij wie we kwamen vonden het erg leuk. Het geeft een goed gevoel om de thuiszorg te versterken waar veel uitval is.”

In gesprek met onderwijsinstellingen
Driezorg is in gesprek met meer onderwijsinstellingen om de stages die op school worden aangeboden te integreren in hun organisatie. Zodat Driezorg vaker studenten kan inzetten. Bijvoorbeeld gedeeltelijk een stage en gedeeltelijk betaald werk.

Mirjam van den Boomen, opleidingscoördinator bij Driezorg, geeft aan te geloven in deze samenwerking en maakt zich hard om dit in de toekomst verder uit te bouwen. ‘We zijn blij hoe dit heeft uitgepakt. We onderzoeken of meer onderwijsinstellingen open staan voor deze samenwerking. Uiteindelijk lijkt dit voor de zorgprofessionals, cliënten en leerlingen een waardevolle ervaring!”

Natuurlijk is hiermee het tekort aan personeel in de ouderenzorg niet opgelost, maar de wijkteams worden ontlast en de leerlingen doen waardevolle werkervaring op.

« naar overzicht